10.6 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Norddeutsche HiFi-Tage gaan niet door

Norddeutsche HiFi-Tage gaan niet door

0
Norddeutsche HiFi-Tage gaan niet door

Het zat er natuurlijk aan te komen, maar nu is het officieel: de voor februari geplande Norddeutsche HiFi-Tage zijn gecanceld in verband met de Covid-pandemie.

De Norddeutsche HiFi-Tage zijn akltijd interessant voor hifi-liefhebbers die in het noordoosten van ‘t land wonen. Het grote evenement wordt jaarlijks in Hamburg georganiseerd. Komend jaar zouden ze grootser dan ooit op een nieuwe locatie in Hamburg worden gehouden; 6 en 7 februari waren de geprikte data. Alles was in kannen en kruiken, inclusief een groot aantal deelnemende exposanten. Toen gooide Covid roet in het eten. Het virus zorgde er niet alleen voor dat dit jaar nagenoeg alle grootschalige beurzen afgelast werden, ook voor 2021 gaat het grote gevolgen hebben. De Norddeutsche HiFi-Tage is een van de eerste slachtoffers: het evenement is gecanceld. Zelfs als vaccineren in januari zou beginnen, zitten we minstens nog een maandenlang vast aan restricties. Vandaar deze onvermijdelijke afgelasting, waarvan er ongetwijfeld nog meer zullen volgen.

High End München doorgeschoven

Bovendien is zomaar even doorschuiven van een geplande beurs of expo vaak evenmin mogelijk. De organisatie van de Norddeutsche HiFi-Tage probeerde nog een datum te prikken in de herfst, maar dat bleek niet mogelijk. De High End München is het wel gelukt om de voor mei 2021 op de rol staande toonaangevende beurs naar september door te schuiven. Maar ook dan is het nog maar de vraag of het ‘business as usual’ gaat worden. Er hangen nog veel te veel onzekerheden rondom vaccinaties, de beschikbaarheid daarvan en de uiteindelijke werkingsgraad. Grote kans dat tenminste de eerste helft van komend jaar er net zo uit gaat zien als dit jaar, met heel veel restricties en afzeggingen.