Nubert automatische inregeling nu ook voor Android

0
Nubert

Nubert heeft al een tijd een mooie app voor bezitters van een iPhone, maar nog niet voor Android. Dat is veranderd!

Dat reden dat Nubert wel een app voor automatische inregeling van een ruimte had voor de iPhone en niet voor Android-toestellen was heel simpel. Van een iPhone is precies bekend welke microfoon gebruikt wordt, de meetgegevens zijn dus exact reproduceerbaar. Elke Android-telefoon daarentegen is anders. En dus kunt u die nooit en te nimmer als meetinstrument inzetten. Bovendien blijkt dat veel Android-telefoons frequenties onder de 100 of zelfs 150 Hz helemaal niet oppikken. Heb je weinig aan. De oplossing is simpel: Nubert heeft een dongle – de XRC Android Interface – uitgebracht met daarin een microfoontje. En daarmee kan de app dan vervolgens ook betrouwbare metingen uitvoeren.

Betaalbaar

De Nubert Dongle gebruikt u in combinatie met de X-Remote-app. X-Room calibratie werkt met de microfoondongle betrouwbaar. Het werkt vervolgens net als bij iOS. Plaats uw telefoon of tablet in de luisterruimte, speel het testsignaal af en wacht een poosje. Daarna is uw systeem geoptimaliseerd voor de ruimte waarin u luistert. Enige vereiste voor de module is, dat uw Android-apparaat over een USB-C-aansluiting beschikt. Bij de meeste meer recente toestellen zal dat het geval zijn. De Nubert XRC Android Interface kost trouwens maar €34, dus daar hoeft u het niet om te laten.