Pro-Ject draaitafels gestolen, opletten geblazen

0
Pro-Ject

Bent u iemand die altijd het internet en veilingsites afstroopt voor mooie aanbiedingen, dan is het even opletten geblazen vanwege een diefstal van Pro-Ject draaitafels.

Op sites als eBay en soms zelfs Marktplaats zijn mooie spullen regelmatig voor mooie prijzen te koop. Soms gewoon té mooi. In dat geval gaat het vaak om door de verkoper op illegale wijze verkregen spullen (ook wel diefstal geheten). En ach, als dief in de nacht hoef je je vanzelfsprekend niet aan dealerprijzen te houden. Sterker nog: je wilt dan liefst zo snel mogelijk van de spullen af. Voor de koopjesjagers onder u is het de komende tijd opletten geblazen bij draaitafels van Pro-Ject. Als u deze in het ‘grijze’ circuit en niet via een dealer koopt, loopt u mogelijk tegen een gestolen exemplaar aan. Bij Hifi Pig lezen we dat zo’n 70 draaitafels van het genoemde merk in Kent uit een vrachtwagen zijn gejat.

Gestolen goed gedijt niet

In hetzelfde artikel treft u ook de serienummers van de gestolen spelers aan. Hoewel verkoop in de UK het meest voor de hand ligt, is er ook een gerede kans dat ze op meer internationaal gerichte veilingsites opduiken. De fabrikant heeft alvast laten weten dat er op de gestolen spelers geen garantie gegeven wordt en ook geen service verleend wordt. Mocht u onverhoopt en (hopelijk onbedoeld) toch een gestolen speler van Pro-Ject in huis halen, dan wordt u vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie.