Sound United met aanvullende info over HDMI 2.1

0
Sound United

Sound United heeft aanvullende informatie over de HDMI 2.1-bug die sommige 4K/120 Hz-bronnen treft en zorgt voor een zwart scherm in plaats van een film of game.

We schreven eerder al over de gevonden hardware-bug in de meest gebruikte HDMI 2.1-chipset. Sound United regelde ook eerder al een FAQ betreffende het probleem. Inmiddels zijn zij na flink wat speurwerk alweer wat verder gekomen. Hieronder de meest recente informatie die we van hen ontvingen:

Hierbij een update vanuit Sound United over de HDMI 2.1 compatibiliteit situatie van hun nieuwe Denon en Marantz 8K AV-receivers:

We hebben aanvullende tests uitgevoerd en we kunnen melden dat 4K/120Hz pass-through zonder problemen werkt met PS5 consoles en nVidia grafische kaarten. Buiten wat oorspronkelijk werd gemeld met betrekking tot de Xbox X op 4K/120Hz pass-through, hebben we geen verdere HDMI 2.1 compatibiliteit issues gevonden tot heden.

Om ervoor te zorgen dat klanten van Denon en Marantz de beste game-ervaring hebben met PS5 en NVIDIA consoles, hebben we een video gemaakt die gebruikers door het optimale installatieproces leidt om het meeste uit hun game-systemen te halen. In deze video behandelen we hoe men een 8K Denon of Marantz receiverer, een Playstation 5 en een HDMI 2.1-compatibele TV op 4K-gaming met 120 fps kan installeren. We hopen dat je het inzichtelijk vindt en als je het relevant vindt, voel je vrij om het te delen met het publiek.

Xbox X

Sound United blijft werken aan een lange termijn oplossing voor Xbox X-gebruikers die op zoek zijn naar een 4K/120hz pass-through oplossing op onze 8K AV-receivers en zal je op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen naarmate ze beschikbaar zijn. Voorlopig vragen we Xbox X-gebruikers vriendelijk om workarounds te proberen die we in deze video communiceren.