Apple zorgt voor een digitaal voorjaar

0
Apple

Traditiegetrouw brengt Apple elk voorjaar nieuwe hardware uit, veelal iPad’s, een iPhone SE en in-ears. Dit jaar is waarschijnlijk geen uitzondering.

Het begint alweer voorzichtig te gonzen bij Applefanaten. In maart wordt ook dit jaar weer een serie nieuwe hardware verwacht. Waaronder een nieuwe iPhone SE, de betaalbare versie voor ‘de gewone man m/v’ uit de iPhone-reeks. Het toestel zal ongetwijfeld weer een wat groter scherm krijgen, al gokken we dat voor de SE nog altijd een LCD-scherm gebruikt gaat worden in plaats van een OLED-scherm zoals te vinden in de topmodellen. Een kniesoor die daar op let, vanzelfsprekend. Ook gaan er geruchten dat de Amerikaanse fabrikant een nóg goedkopere iPad als instapper aan gaat kondigen. Inmiddels hebben die (daadwerkelijk) betaalbare tablets van Apple een uitstekende reputatie vergaard. Dus bent u toevallig zoekende naar een tablet, hou dan de aankondigingen van Apple goed in de gaten dit voorjaar.

Vernieuwde AirPods Pro

Voor muziekliefhebbers staat er waarschijnlijk ook een aardigheidje op springen. In de vorm van vernieuwde Apple AirPods Pro. Ook dit zijn geruchten die op allerlei websites de ronde doen, dus het blijft vanzelfsprekend allemaal afwachten. Maar vaak blijken dergelijke roddels tegenwoordig aardig te kloppen. Feitelijk kun je stellen dat het voorjaar voor Apple de lancering van een serie budgetproducten betekent. Plus één vlaggenschip in de vorm van een geüpdate iPad Pro. Wat de geruchten daarover betreft is er aan de buitenkant van de 2021 Pro niks veranderd, wel is de processor van een upgrade voorzien. Dat zal waarschijnlijk een A14-variant zijn. Of zou Apple zo gek zijn geweest om daar de laptop-SoC M1 in te verwerken…? Da’s het voordeel van geruchten: u kunt fijn freewheelen wat voorspellingen betreft!