Bose Sport Open Earbuds: veiligheid voor alles

0
Bose

Sporters die op straat actief zijn luisteren graag naar muziek, maar willen ook weten wat er in hun omgeving gebeurt. Bose heeft de oplossing.

De nieuwe Bose Sport Open Earbuds zijn bijzondere oor’dopjes’. Feitelijk zijn het zelfs helemaal geen dopjes, maar oorhaken. Waarbij een speciaal vormgegeven transducer het geluid de gehoorgang instraalt. Zonder dat u ook maar iets in diezelfde gehoorgang hoeft te stoppen. En dat betekent dat u naast muziek ook gewoon alle omgevingsgeluiden doorkrijgt, zoals bijvoorbeeld een bellende fietser of toeterende auto. Kortom: u blijft als drager van deze dingen interactief betrokken bij verkeer in de breedste zin van het begrip. En dat komt ongetwijfeld de veiligheid weer ten goede.

Niet storend voor anderen

Prettig aan de Bose Sport Open Earbuds is dat het geen ‘bone transducers’ zijn, waardoor u dus geen last hebt van kriebelende trillingen. Verder meldt Bose dat het geluid geproduceerd door de open ears (laten we ze dan maar even zo noemen) alléén voor de drager ervan hoorbaar is, ook als u op hogere volumes luistert. Handsfree telefoneren is dankzij het ingebouwde windgeluiden- en lawaai-onderdrukkende microfoonsysteem een prettige ervaring voor de ontvangende kant. Verder zijn de open ears IPX4-spatwaterbestendig. Via een app voor iOS of Android ontsluit u nog meer mogelijkheden. De Bluetooth 5.1 Bose Sport Open Earbuds is beschikbaar vanaf zo ongeveer nu. Vooralsnog alleen in de VS, voor een bedrag van $199,95. Of en wanneer ze naar Nederland komen is op moment van schrijven niet bekend.