28.3 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Streaming Audio Streaming Citech HiFi Rose RS150, streamer en DAC ineen

Citech HiFi Rose RS150, streamer en DAC ineen

2
Citech HiFi Rose RS150, streamer en DAC ineen

De HiFi Rose RS150 van het Zuid-Koreaanse Citech is een streamer en DAC ineen, met een opvallend groot (en breed) aanraakscherm aan de voorkant.

U bedient de Citech HiFi Rose RS150 desgewenst via het ruim bemeten display aan de voorkant. Daarop zijn volgens de fabrikant zelfs YouTube-video’s af te spelen, altijd aardig. Verder geldt dat dat de streamer-DAC dankzij een Asahi Kasei AK4499EQ chipset PCM-data tot een kwaliteit van 32 bit/768 kHz en DSD tot en met DSD512 afspeelt. Een ingebouwde Femto-Clock zorgt voor een nauwkeurige timing. Wat uitgangen betreft zijn zowel symmetrische als a-symmetrische uitgangen beschikbaar. Ook AES/EBU in- en uitgangen staan paraat, alsmede een tweetal I2S-uitgangen. Streamen kan geheel draadloos via wifi, en mocht u het willen dan kunt u audiobronnen via Bluetooth koppelen. Bijvoorbeeld om snel even een deuntje vanaf uw smartphone ten gehore te brengen. Dan is er nog USB-B en een ARC-ingang alsmede HDMI-uit. Daarmee integreert u deze Citech makkelijk in uw multimediale installatie in huis.

Optie voor USB CD-romspeler

We zijn er nog niet wat functionaliteit betreft. Citech heeft de HiFi Rose RS150 namelijk ook de mogelijkheid gegeven om samen te werken met een USB CD-station. Koppelt u een dergelijk apparaat aan de streamer-DAC, dan wordt het niet alleen een volwaardige cd-speler, maar ook een ripper waarmee u uw muziekcollectie kunt digitaliseren. Blijft over de prijs, die bedraagt €3999.