20.8 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Streaming Audio Einde Apple HomePod in zicht?

Einde Apple HomePod in zicht?

0
Einde Apple HomePod in zicht?

Naar het schijnt stopt Apple tijdelijk met de productie en/of ontwikkeling van de HomePod-speakers. Het lijkt niet te lukken om de Grote Namen op het gebied van slimme speakers bij te benen.

Een opvallend bericht waar we eigenlijk overheen gelezen hadden als Nu.nl er niet op gefocust had in een stukje nieuws. Ergens verstopt in een artikel van MacRumors over de vooralsnog zeer hypothetische elektrische auto van Apple, laat de bekende Apple-analyst Kuo tussen neus en lippen de volgende quote vallen: ‘For example, Apple failed to enter the smart speaker market. The demand for HomePod and HomePod mini were lower than expected, and the development of new smart speaker models had been temporarily suspended’. Als dat inderdaad waar is, zou het een opvallende stap betekenen. Apple heeft de HomePod’s met veel tamtam gepresenteerd destijds. Waarbij met name de geluidskwaliteit van het product bij de ontwikkeling ervan voorop leek te hebben gestaan. En slimme assistent Siri is zeker niet de domste van de klas. Tel daarbij op dat deze fabrikant zich net wat fatsoenlijker gedraagt als het gaat om privacy, en het is jammer als ze uiteindelijk daadwerkelijk de handdoek in de ring zou gooien wat dit avontuur betreft.

Afwachten

Nu geldt natuurlijk wel dat dit nieuws niet rechtstreeks van Apple komt, maar die Kuo is doorgaans akelig goed geïnformeerd. Afwachten dus wat er gaat gebeuren. En als eventuele bezitter van een HomePod hopen dat Apple niet daadwerkelijk de stekker uit het project trekt. Anderzijds: zowel de HomePod als de HomePod Mini zijn nooit officieel verkocht in Nederland, dus wellicht valt de ‘schade’ in onze contreien mee.