17.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Streaming Audio Streaming Harman Kardon zorgt voor surroundgeluid in de auto

Harman Kardon zorgt voor surroundgeluid in de auto

0
Harman Kardon zorgt voor surroundgeluid in de auto

Harman Kardon wil via het nieuwe L.I.V.E.-platform live concerten de wereld in gaan slingeren. En zo’n concert hoor je – ook onderweg – vanzelfsprekend het liefst in surround.

Het nieuwe (beoogde!) L.I.V.E.-platform van Harman Kardon is bedoeld ter compensatie van gebrek aan échte liveconcerten. Tegelijkertijd mag het van ons ook best een blijvertje worden. U kunt nou eenmaal niet de hele wereld afreizen om concerten van uw favoriete artiesten bij te wonen. Niet alleen wordt dat al snel een heel dure grap, ook kunnen vraagtekens gezet worden bij de onnodige vervuiling die dit veroorzaakt. Als we dan ook maar één positief ding van Covid geleerd hebben, is dat mensen begrijpen dat veel meer van huis uit mogelijk is dan ze dachten. Geen verkeerde gedachte om dat gevoel tenminste deels vast te houden. Online streamen van concerten in hoge kwaliteit maakt bovendien dat nog veel meer mensen mee kunnen genieten. Zeker als dat – zoals Harman Kardon beoogt – gebeurt in 3D spatial audio, waardoor je het gevoel hebt echt midden in de concertruimte te staan. Extra bijzonder: de service is bedoeld voor onder meer luisteren in de auto. Want rijden blijven we ondanks alles toch wel. Al was het maar een rit naar een eenzaam bos. De fabrikant belooft dat (als het een beetje meezit) allemaal mogelijk te maken.

Wanneer?

Harman Kardon’s L.I.V.E. streamt via 5G, dus onderweg is er wat snelheid alvast geen probleem. Speciale hoofdsteunen met ingebouwde speakers moeten zorgen voor een onderdompelend geluid. En L.I.V.E. werkt in de huiskamer vanzelfsprekend minstens zo goed. Via uw smart-tv bijvoorbeeld en de achterliggende home cinema-installatie. Aardige extraatjes dan zijn bijvoorbeeld de mogelijkheid om interactief met een artiest te zijn. Denk aan het aanvragen van een verzoeknummer, of het krijgen van een persoonlijke reactie. Of en wanneer de automobiele variant werkelijkheid wordt is nog niet bekend. We hopen dat het doorgang vindt, want het klinkt allemaal erg aanlokkelijk!