LG presenteert buigbare OLED gaming-tv

0
LG

Gamers zitten ‘t liefst achter een gebogen scherm, terwijl filmliefhebbers dan weer een vlak scherm prefereren. LG lost het dilemma voor eens en altijd op.

Om echt goed te kunnen genieten van een onderdompelende ervaring vinden veel gamers een gebogen scherm ideaal. En dan liefst zo groot mogelijk, vanzelfsprekend. Maar als u die zelfde televisie ook in de huiskamer wilt gebruiken voor het bekijken van films is zo’n gebogen scherm vaak weer net wat minder prettig. Kortom: we hebben hier een potentieel probleem. Als het aan LG ligt in de toekomst echter niet meer. Zij laten op de komende virtuele CES in Las Vegas een televisie zien die middels een knopdruk kan buigen of weer terugveren naar een plat vlak. Zo is iedereen tevreden.

Scherm als speaker

De LG Cinematic Sound OLED is vooralsnog een concept, wat betekent dat een eventuele start van de productie en leverbaarheid onbekend zijn. Het is trouwens niet alleen het beeldscherm zelf waar iets bijzonders mee aan de hand is, LG is ook creatief geweest op het gebied van audio. Onder het 48 inch scherm is een 0,6mm exciter-film aangebracht. Die zorgt ervoor dat het hele schermoppervlak van de televisie als speaker fungeert. Deze truc zorgt er niet alleen voor dat het geluid echt vanuit het beeld wordt gestraald, maar ook dat de tv dunner dan ooit kan worden. Er hoeven immers geen traditionele speakers meer ingebouwd te worden. We troffen de aankondiging van het apparaat onder meer aan bij The Korea Post, waarvan de bovenstaande screenshot ook afkomstig is.