19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Home Cinema - Custom Install LG showt transparante tv, klaar voor de toekomst

LG showt transparante tv, klaar voor de toekomst

1
LG showt transparante tv, klaar voor de toekomst

Als het aan LG ligt, is de toekomst van de tv transparant. Een concept-toestel laat alvast de mogelijkheden en voordelen zien.

Wie denkt dat de wereld snel weer terugkeert naar pre-Covid gewoonten en gebruiken komt waarschijnlijk bedrogen uit. De kans op nieuwe pandemieën is groter dan ooit tevoren in de menselijke geschiedenis. Kortom: veel van de aangeleerde gewoonten en gebruiken zullen blijvertjes blijken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een fysieke afscherming tussen verkoper en klant. Nu zijn dat nog simpele plexiglas-schermen. Maar het kan ook zo maar wat mooiers zijn. Een transparante tv bijvoorbeeld, zo denk LG. Als je die als afscherming neerzet, kun je relevante informatie op dat scherm laten zien. Bijvoorbeeld het menu in een afhaalrestaurant, of gegevens bij een gemeentebalie. Zelfs als er geen pandemie is, helpt zo’n scherm dan tegen het verspreiden van iets banaals als griep of verkoudheden, altijd handig.

Scherm als speaker

Ook in een slaapkamer of huiskamer kan een transparante tv als het concept-exemplaar van LG best van pas komen. Het ding is dan in ieder geval een heel stuk minder nadrukkelijk aanwezig. Nu zit je bij een uitgeschakeld toestel immers maar tegen een ontsierende zwarte rechthoek aan te kijken. De tv die LG laat zien betreft trouwens een OLED-exemplaar, waarbij het schermoppervlak net als bij andere concept-toestellen meteen als speaker fungeert.