14.4 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Netflix verhoogt prijzen in VS en UK

Netflix verhoogt prijzen in VS en UK

0
Netflix verhoogt prijzen in VS en UK

Netflix verhoogt de prijzen van z’n Premium-abonnement in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Of de EU ook aan de beurt komt?

Op moment van schrijven is het nog niet duidelijk of ook de EU-bingewatchers zich mogen verheugen in een prijsverhoging van Netflix. In de VS en het VK is het wel raak, bij onze westerburen gaat de prijs van het premium-abo met £2 per maand omhoog. Volgens Netflix is dat nodig om nieuwe investeringen te kunnen (blijven) doen. Overigens blijft het standaard-abonnement vooralsnog ongewijzigd in prijs. Mocht de prijsverhoging bij Netflix dus straks ook in onze contreien doorgevoerd worden, dan kunt u altijd bezuinigen door daar op terug te vallen. Wel geldt dat u dan niet meer kunt genieten van 4K en HDR bij de populaire streamingdienst.

Kritisch kijken naar abo’s

Dat streamingdiensten hun prijzen min of meer jaarlijks verhogen is inmiddels geen verrassing meer. Disney heeft ook een prijsverhoging aangekondigd. En die wordt wél in Nederland doorgevoerd, het gaat om €2 meer per maand. Een ieder die nog hoopte dat streamen in de toekomst alleen maar goedkoper gaat worden, kan die hoop dus laten varen. Het betekent tevens dat huishoudens mogelijk toch ook wat kritischer (moeten) gaan kijken naar al hun streaming-abo’s. Want als u bijvoorbeeld én een abo hebt op Netflix én Disney én Spotify gaat dat zeker op jaarbasis toch allemaal aardig in de papieren lopen…