11.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Ortofon 2M Black LVB250 cartridge

Ortofon 2M Black LVB250 cartridge

1
Ortofon 2M Black LVB250 cartridge

Ortofon brengt een hommage aan de 250 jaar geleden geboren Ludwig van Beethoven, middels een speciaal MM-cartridge.

Beethoven, wie kent hem niet? De goede man had zich in zijn tijd de huidige opname- en weergavetechnieken in zijn stoutste dromen nooit voor kunnen stellen. Nu is vinyl weliswaar niet het meest moderne opslag- annex distributiemedium voor muziek. Maar het mag zich weer in een warme belangstelling verheugen. Wat betekent dat fabrikanten van apparatuur en toebehoren voor het afspelen van de – veelal – zwarte schijven gouden zaken doen. Ortofon fabriceert al sinds jaar en dag cartridges. En vond het een aardig idee om de 250ste geboortedag van Ludwig van Beethoven te herdenken met het speciale 2M Black LVB250-cartridge. Het betreft een verbeterde versie van de 2M Black. Net als in die versie treft u er een Nude-Shibata-diamant in aan, met een naaldhouder van boor. Dat moet volgens de fabrikant tot een frequentiebereik, transparantie en weergave leiden die niet onderdoet voor die van een MC-cartridge.

Rubber

Verder is een nieuw rubber ontwikkeld door Ortofon die een optimale verhouding tussen demping en opbrengst zorgt. Het nieuwe cartridge kost €999 en op de behuizing prijkt een afbeelding van Beethoven zelve.

1 REACTIE