11.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Fabrikanten Bryston overgenomen door James Tanner en Colquhoun Audio

Bryston overgenomen door James Tanner en Colquhoun Audio

0
Bryston overgenomen door James Tanner en Colquhoun Audio

Het Canadese Bryston is in handen gekomen van James Tanner – die nu per direct CEO is – en Colquhoun Audio. Laatstgenoemde is net als Bryston fabrikant van audio-apparatuur.

James Tanner is zeker geen onbekende van en bij Bryston. Hij begon met werken voor het bedrijf in 1976. Samen met Colquhoun Audio wil hij de relaties met de dealers verbeteren. Dit door middel van onder meer een hele serie aan nieuwe diensten, zoals bijvoorbeeld een online portal voor orderverwerking, een web-naar-dealer verwijssysteem, een uitbreiding van het sales-team, een hotline voor klantenservice en real-time support voor dealers en klanten. Verder worden de ontwikkel- en fabricageprocessen gemoderniseerd. Productie blijft daarbij in Canada plaatsvinden.

Opgericht in 1970

Gelijktijdig met de installatie van James Tanner als nieuwe CEO gaat zijn voorganger Chris Russell met pensioen. Vrees echter niet: hij blijft consultant bij het bedrijf. Niet heel gek, want het was immers zijn familie die het bedrijf decennia terug oprichtte. Om precies te zijn is Bryston in 1970 gestart en gevestigd in het Canadese Peterborough (Ontario). Inmiddels worden producten van het merk wereldwijd in zestig landen verkocht. Een mooi succesverhaal dat ongetwijfeld nog een (langdurig) vervolg krijgt als het aan de nieuwe eigenaren en CEO ligt. En ach er staat nog genoeg moois op de rol. Zoals de deze maand verkrijgbare nieuwe BR-20 voorversterker, bijvoorbeeld.