15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Hi-Fi Daniel Weiss sleept Technical Grammy 2021 in de wacht

Daniel Weiss sleept Technical Grammy 2021 in de wacht

0
Daniel Weiss sleept Technical Grammy 2021 in de wacht

Daniel Weiss – van het Zwitserse Weiss Engineering – heeft een mooie Technical Grammy in de wacht gesleept voor de 2021-versie van het bekroningsfestijn.

De Grammy’s zijn jaarlijks weer een bekroning op het werk van artiesten. Het zet uitmuntende exemplaren in een welverdiend zonnetje. Een van hen is dit jaar Daniel Weiss, die de felbegeerde prijs in de wacht sleepte voor de categorie Technical. Vanzelfsprekend is hij heel content met de Grammy, die hij op 14 maart in ontvangst mag nemen. Een mooie bevestiging van het harde werk dat hij – veelal achter de schermen – heeft geleverd.

Software-updates en nieuwe kabel

Weiss Engineering levert een range aan high-end en studio-apparatuur. De fabrikant laat weten dat er nieuwe software beschikbaar is voor de Series 5 Units, met daarin onder meer een crossfeed-algoritme voor luisteren via de hoofdtelefoon. Ook kunt u room equalizer-settings nu via de webinterface regelen. Verder kondigt Weiss een nieuwe speaker-kabel in de Chiron-serie aan, waarbij ook nu weer een Start-Quad met nagenoeg nul aan inductiviteit wordt ingezet. Deze kabel (en achterliggende serie) is volgens Weiss bedoeld voor een compromisloze koppeling tussen versterker en speaker. Zonder meer de moeite waard om eens rond te neuzen op de site van Weiss Engineering, fysiek gevestigd in het Zwitserse Uster.