Microsoft Xbox kan – eindelijk – YouTube HDR afspelen

0
Microsoft

Het heeft lang geduurd, maar de Xbox gameconsole van Microsoft kan eindelijk YouTube-filmpjes in HDR afspelen; het gaat dan om de Series X, Series S en One X.

Al in 2017 beloofde Google met HDR naar het Xbox-platform van Microsoft te komen. Blijkbaar was het een moeilijke opgaaf om de spelcomputer te bewegen tot het afspelen van HDR, want we zijn inmiddels toch alweer flink wat jaartjes verder. Nou ja, beter laat dan nooit. Overigens staat de Xbox niet alleen in het ‘underpowered’ afspelen van YouTube-content. De gloednieuwe PS5 kan er eveneens nog(?) niet mee overweg. Voorganger PS4 had er dan weer geen moeite mee. Kortom: een echte logica lijkt er in de uitrol van features door Google niet te zitten. Dat nu de Xbox als eerste aan de beurt is (of laatste, afhankelijk van het perspectief dat je kiest) is wellicht een goedmakertje.

TV en video ook HDR compatibel

Blijft over de vraag of je HDR op je Microsoft gameconsole gaat zien. Is ten eerste natuurlijk afhankelijk van de aangesloten tv. Is dat een wat HDR betreft non-capabel toestel, dan houdt het vanzelfsprekend op. Ook de getoonde video zelve moet uiteraard in HDR zijn opgenomen, en dat is altijd nog maar een klein deel van het YouTube-aanbod. Dus als jouw apparaat nog geen HDR af kan spelen is het ook weer niet iets om met betraande ogen wakker van te gaan liggen.