16.2 C
Haarlem
woensdag, juni 7, 2023
Home Personal Audio Mobiele spelers Panasonic en Klipsch brengen Atmos naar auto

Panasonic en Klipsch brengen Atmos naar auto

0
Panasonic en Klipsch brengen Atmos naar auto

Op de virtuele CES van dit jaar kondigden Panasonic en Klipsch aan de handen ineen te slaan om samen Dolby Atmos Music naar de auto te brengen.

Panasonic en Klipsch lieten dit jaar op de virtuele CES een concept-systeem met Dolby Atmos Music in de auto zien. Feitelijk is het geheel gemaakt door Panasonic, met assistentie van het al genoemde Klipsch en ook Dolby zelve. Er is nog geen zicht op wanneer een consumentenproduct op de markt komt. Volgens de fabrikanten levert het proefsysteem in ieder geval alvast een indrukwekkend onderdompelend geluid achter het stuur op. Let trouwens op de toevoeging Music. Het gaat hier om een 360-graden geluidstechnologie bedoeld voor muziek, vergelijkbaar met Sony’s 360 Reality Audio.

Veiligheid

Dat we geen ‘cinematische’ Dolby Atmos in de auto hoeven verwachten is waarschijnlijk maar goed ook. Ten eerste is het vanzelfsprekend niet de bedoeling om tijdens het rijden stiekem een filmpje te pakken. En ook levert het mogelijk gevaarlijke situaties op. Want die helicopter, hangt die nou écht boven uw hoofd of is het slechts een audio-illusie. Een live concert of voor Dolby Atmos Music ontwikkelde track doet het wat dat betreft een heel stuk beter tijdens een lange rit, lijkt ons. Lees er hier op deze pagina van Panasonic meer over.