Primephonic komt met Maestro luistergidsen

0
Primephonic

Klassieke muziek luisteren vereist enige begeleiding, wilt u het ‘goed’ doen tenminste. De nieuwe gidsen van Primephonic komen daarbij van pas.

Primephonic is een klassieke streamingdienst van Nederlands-Amerikaanse herkomst. Ze hebben een nieuwe feature aangekondigd in de vorm van Maestro. Maestro maakt het mogelijk om tijdens het luisteren in beeld verschijnende achtergrondinformatie mee te lezen. Zo leert u instrumenten kennen en ook hoe en waarom ze op een specifieke manier ingezet worden, bijvoorbeeld. Het zal ‘t zeker voor beginners in de wereld van klassiek een stuk makkelijker maken om te (leren) luisteren. Er zit vaak heel veel meer in een nummer verborgen dan u op het eerste, tweede of derde gezicht hoort.

Klassiek

Primephonic is een streamingdienst echt speciaal en alleen voor klassieke muziek. U kunt er een keuze maken uit 3,5 miljoen nummers, verdeeld over 170.000 uitvoerenden, 230.000 albums en 2400 labels. Met name het klassiek-vriendelijke zoeksysteem – waarmee u kunt zoeken op acht in plaats van de gebruikelijke drie parameters die voor reguliere muziek volstaan maar voor klassiek nagenoeg onbruikbaar – maakt het ideaal voor deze muzieksoort. Primephonic is leverbaar in een gecomprimeerd mp3-formaat of hi-res lossless. Waarbij juist voor klassiek lossless eigenlijk toch min of meer een vereiste is, wilt u de finesse van al het moois goed kunnen horen.