13.9 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Streaming Audio Software Roon 1.8 wordt een totale makeover

Roon 1.8 wordt een totale makeover

7
Roon 1.8 wordt een totale makeover

Roon 1.8 staat op springen, de makers beloven dat het een grote upgrade wordt die veel veranderingen met zich meebrengt.

Vandaag rolt Roon 1.8 uit. Deze versie van het muziekbeheersysteem (en dat is eigenlijk een understatement) krijgt in ieder geval een nieuw uiterlijk aangemeten. Tot nu toe wordt al uw muziek georganiseerd in een soort doorzoekbaar tijdschrift. Dat gaat veranderen, Roon 8.1 maakt het mogelijk om een gepersonaliseerd startscherm op te bouwen. Daarin treft u een continu veranderende rij aan artiesten aan die bij uw luistergewoonten passen. Daarbij wordt meer dan ooit gebruik gemaakt van gebruikers-metadata, zodat u een precies passend aanbod krijgt te zien. Het verbeterde Focus kan nu overal in Roon zoeken, inclusief Tidal en Qobuz. Het moet wel heel vreemd lopen als u niks van uw gading vindt.

Klassiek en meer

Liefhebbers van klassieke muziek komen ook aan hun trekken in Roon 1.8. Zo is voorzien in een compactere weergave voor deze tak van muziek. Het moet het makkelijker maken om door albums te bladeren, waarbij geldt dat klassieke albums vaak onhandige en onmogelijk lange titels hebben. Ook aardig is – voor alle genres muziek – dat u kunt zoeken op artiesten die een bepaalde artiest beïnvloed hebben. Deze ‘360 degree view’ zoals Roon het noemt levert weer meer verbanden op naar aanverwante muziek. Overigens is Roon een betaalde dienst die met een scala aan Roon Ready-apparaten overweg kan. Hebt u een abonnement lopen, dan komt de update ergens vandaag klaar te staan.

7 REACTIES

  1. Roon waarschuwt ingeval je ROON remote gebruikt op een Apple of Android device:

    Please note that if you use Roon Remote on iOS or Android devices, those apps will need to be updated in order to be compatible with a Roon 1.8 Core. We suggest that you update your iOS and Android apps before updating your Core.

    Het is daarom verstandig als je in Roon updates automatisch laat installeren die instelling te wijzigen en dit uitsluitend op verzoek toe te staan.