22.5 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi SOUND FORGE Audio Cleaning Lab 3

SOUND FORGE Audio Cleaning Lab 3

0
SOUND FORGE Audio Cleaning Lab 3

Als u oude cassette-opnamen of LP’s wilt digitaliseren, komt het programma SOUND FORGE Audio Cleaning Lab 3 van Magix prima van pas.

Laten we eerlijk zijn. Ja, vinyl en zelfs cassettes mogen zich in een warme belangstelling verheugen. Maar tegelijkertijd is het aantal liefhebbers van deze oer-media percentueel gezien maar klein. Niet heel vreemd, want de meeste mensen zitten allang niet meer te wachten op het ‘gedoe’ met platen en tapes. Tegelijkertijd zwerven er op vele zolders unieke opnamen van gezinsleven, radio-uitzendingen van weleer, unieke LP’s of singles enzovoort rond. Om die te beluisteren kiezen velen ervoor om de zaak te digitaliseren. Om dat goed te doen is vaak wel enige opschoning van het bronmateriaal nodig. Cassettes ruisen, zeker als ze met goedkopere decks zijn opgenomen. Ook vinyl is vaak aangetast door tikken en ook ruis. Als dat voor u de charme van het medium benadrukt: niks aan doen. Wilt u de zaak ontruisen en onttikken dan is er bijvoorbeeld het programma SOUND FORGE Audio Cleaning Lab. Het is een totaalpakket waarmee u de volledige controle krijgt over het digitaliseer- en opschoonproces.

Betaalbaar

SOUND FORGE Audio Cleaning Lab komt prima van pas als u bijzondere opnamen eenvoudig digitaal – via bijvoorbeeld de NAS – beschikbaar wilt maken. Denk daarbij ook zeker aan audiotracks van oude VHS-tapes. Met een beetje geluk zijn die opnamen in stereo opgenomen in fatsoenlijke kwaliteit. Leuk om live-concerten van vroeger weer eens terug te horen. Gewoon met een tik op de smartphone dan, liefst. Een scala aan filter- en restauratiemogelijkheden maken SOUND FORGE Audio Cleaning Lab 3 tot een interessant stuk software. De prijs valt bovendien alleszins mee met een bedrag van net iets minder dan €100.