19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Spotify gaat HiFi, zo laat de muziekstreamer weten

Spotify gaat HiFi, zo laat de muziekstreamer weten

0
Spotify gaat HiFi, zo laat de muziekstreamer weten

Spotify heeft het lang volgehouden om alleen gecomprimeerde muziek te streamen. Het bedrijf is nu toch overstag: in de loop van dit jaar komt een HiFi-abo beschikbaar.

Voor veel muziekliefhebbers is ongecomprimeerde muziek via een streamingdienst de heilige graal. Alleen dan haal je het onderste uit de kan wat geluidskwaliteit betreft. Die lossless kwaliteit is waar Tidal groot mee geworden is. Spotify was de eerste streamer en steunt op een gigantische catalogus. Het traditionele luisterpubliek was niet echt audiofiel te noemen. Blijkbaar is dat toch aan het veranderen, want Spotify kondigt het nieuwe HiFi-abonnement aan. Met daarin ongecomprimeerde streams. Daarbij geeft het bedrijf aan dat de streams in CD-kwaliteit zullen zijn. Dat betekent onder de streep – denken we – 44.1 kHz / 16 bit. Dat is nog altijd geen hi-res zoals wordt aangeboden door onder meer Tidal en Qobuz. Misschien betekent dat ook dat de prijs voor het HiFi-abonnement in vergelijking tot hi-res streamers concurrerend zal blijken te zijn.

Wanneer?

Of en wanneer Spotify HiFi in onze contreien beschikbaar komt is vooralsnog onduidelijk. Spotify geeft aan dat het de komende tijd meer informatie gaat geven over het beoogde abonnement. Uiteindelijk gokken we dat het wereldwijd uitgerold zal worden, al was het maar omdat de muziekdienst aangeeft dat lossless een van de meest gevraagde features is. Niet geheel onterecht natuurlijk! Zie voor meer info ook de YouTube-clip alhier.