10.6 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Muziek VPRO On Stage aflevering 2: Romana Vrede

VPRO On Stage aflevering 2: Romana Vrede

0
VPRO On Stage aflevering 2: Romana Vrede

In de tweede aflevering van de achtdelige VPRO-reeks treedt hoofdgast Romana Vrede zelf op met een monoloog uit haar nieuwe voorstelling Tijd Zal Ons Leren ondersteund door muzikant Otion.

Komende zondag – 14 februari – staat alweer de tweede aflevering van VPRA On Stage op het programma, met deze keer Romana Vrede in de spotlights. Ze treedt op met een monoloog uit haar nieuwe voorstelling Tijd Zal Ons Leren ondersteund door muzikant Otion. Vrede heeft verder gasten uitgenodigd die haar inspireren: ISH Dance Collective, schrijver en politicoloog Hélène Christelle Munganyende, muziektheatergezelschap Club Gewalt, theatermaker Vanja Rukavina en het lesbische hiphopduo LIONSTORM. In deze aflevering van On Stage gaat het over gemeenschapszin, over identiteit en over de onbekende helden die Romana eert in haar nieuwe theaterstuk, waarin ze een monument opricht voor mensen die ten strijde trokken tegen de slavernij. Vaak tegen een extreem hoge prijs. ‘Wat let ons om nu onze mond open te trekken?,’ zegt Vrede.

Over VPRO On Stage

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de zalen en de podia van Nederland leeg. Niet leuk voor de liefhebber die het zonder de podiumkunsten moet stellen. En vooral niet leuk voor de kunstenaars en artiesten. Voor hen wordt de nood steeds hoger. Agenda’s blijven leeg. Er is geen werk en dus geen geld. Maar in de oefenruimtes en de ateliers broeit het. Er wordt muziek en theater gemaakt voor betere tijden, wanneer het publiek de zalen weer in mag. Tot die tijd gooit On Stage van de VPRO vanuit TivoliVredenburg de deuren van de zaal wagenwijd open. Tijdens een uitzending kan alles: dans, theater, muziek en andere varianten van uitvoerende kunst. De optredende artiesten die we zullen zien zijn er allemaal op voorspraak van de hoofdgast, die met Nadia zijn keuze zal toelichten. Zo wordt er niet alleen een portret gemaakt van de smaak van die gast, maar ook een portret van makend Nederland.

Actieplan Cultuur

On Stage is een programma in het kader van het Actieplan Cultuur van de NPO, waarmee de publieke omroep muzikanten en kunstenaars een alternatief podium wil bieden tijdens de Coronacrisis.

On Stage
Aflevering 2: Romana Vrede
zondag 14 februari om 19.20 uur bij VPRO op NPO 2

Website
Hashtag: #onstage

Foto bovenaan dit artikel (c) Tim van Veen.