VPRO On Stage aflevering 3: Lucky Fonz III

0
VPRO

Komende zondag (aka 21 februari) is het tijd voor alweer de derde aflevering van VPRO On Stage, met deze keer in de hoofdrol Lucky Fonz III. Lekker luisteren dus weer!

In de derde aflevering van de achtdelige VPRO-reeks On Stage treedt singer-songwriter Lucky Fonz III op en neemt gasten mee die iedereen zou moeten zien en horen: Dichter des Vaderlands Lieke Marsman, danser, dramaturg en maker Doke Pauwels, theatermaker, liedjesschrijver en beeldend kunstenaar Steef de Jong, groot muzikaal talent Nana Adjoa en de Zeeuwse zanger Broeder Dieleman met zijn band. Niet voor niets komen in deze aflevering van On Stage veel verschillende disciplines uit de podiumkunsten aan bod: Lucky Fonz III is een zelfverklaarde ‘culture vulture’, hij slokt hongerig alle vormen van cultuur op. Zo schieten we onder zijn leiding van intense poëzie naar uitzinnig muziektheater en filosofische dans. ‘Ik voel me jarig en het is pakjesavond tegelijkertijd’, aldus een gelukkige Lucky Fonz III.

Over On Stage

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de zalen en de podia van Nederland leeg. Niet leuk voor de liefhebber die het zonder de podiumkunsten moet stellen. En vooral niet leuk voor de kunstenaars en artiesten. Voor hen wordt de nood steeds hoger. Agenda’s blijven leeg. Er is geen werk en dus geen geld. Maar in de oefenruimtes en de ateliers broeit het. Er wordt muziek en theater gemaakt voor betere tijden, wanneer het publiek de zalen weer in mag. Tot die tijd gooit VPRO On Stage vanuit TivoliVredenburg de deuren van de zaal wagenwijd open. Tijdens een uitzending kan alles: dans, theater, muziek en andere varianten van uitvoerende kunst. De optredende artiesten die we zullen zien zijn er allemaal op voorspraak van de hoofdgast, die met Nadia zijn keuze zal toelichten. Zo wordt er niet alleen een portret gemaakt van de smaak van die gast, maar ook een portret van makend Nederland.

On Stage is een programma in het kader van het Actieplan Cultuur van de NPO, waarmee de publieke omroep muzikanten en kunstenaars een alternatief podium wil bieden tijdens de Coronacrisis.

On Stage
Aflevering 3: Lucky Fonz III
zondag 21 februari om 19.20 uur bij VPRO op NPO 2

Foto bovenaan dit artikel (c) Nathan Reinds.