20.7 C
Haarlem
zondag, juni 11, 2023
Home Muziek VPRO On Stage opent de deuren van de zaal

VPRO On Stage opent de deuren van de zaal

0
VPRO On Stage opent de deuren van de zaal

Corona betekent geen concerten en theater. Tot die tijd gooit VPRO On Stage vanuit TivoliVredenburg de deuren van de zaal wagenwijd open.

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de zalen en de podia van Nederland leeg. Niet leuk voor de liefhebber die het zonder de podiumkunsten moet stellen. En vooral niet leuk voor de kunstenaars en artiesten. Voor hen wordt de nood steeds hoger. Agenda’s blijven leeg. Er is geen werk en dus geen geld. Maar in de oefenruimtes en de ateliers broeit het. Er wordt muziek en theater gemaakt voor betere tijden, wanneer het publiek de zalen weer in mag. Tot die tijd gooit On Stage vanuit TivoliVredenburg vanaf komende zondag de deuren van de zaal wagenwijd open.

Alternatief podium

Welke band moeten we allemaal horen volgens Ryanne van Dorst? En op welke voorstelling wacht Romana Vrede? Welke jonge artiesten brengt Henny Vrienten mee? Hoe brengt Joost van Bellen een ode aan het nachtleven? In het nieuwe VPRO-programma On Stage realiseert presentatrice Nadia Moussaid voor een alternatief podium. Samen met een hoofdgast voor Nederlandse muzikanten en kunstenaars en hijsen ze de Nederlandse podiumkunsten op het schild.

Alles is mogelijk

Tijdens een uitzending kan alles: dans, theater, muziek en andere varianten van uitvoerende kunst. De optredende artiesten die we zullen zien zijn er allemaal op voorspraak van de hoofdgast, die met Nadia zijn keuze zal toelichten. Zo wordt er niet alleen een portret gemaakt van de smaak van die gast, maar ook een portret van makend Nederland. Henny Vrienten zal de eerste aflevering op zich nemen.

Actieplan Cultuur van NPO

On Stage is een programma in het kader van het Actieplan Cultuur van de NPO, waarmee de publieke omroep muzikanten en kunstenaars een alternatief podium wil bieden tijdens de Coronacrisis.

On Stage
vanaf komende zondag 7 februari, wekelijks om 19.20 bij VPRO op NPO 2

Foto bovenaan dit artikel: (c) Geert Broertjes