20.6 C
Haarlem
zondag, juni 4, 2023
Home Muziek VPRO’s On Stage aflevering 1: Henny Vrienten

VPRO’s On Stage aflevering 1: Henny Vrienten

0
VPRO’s On Stage aflevering 1: Henny Vrienten

In het nieuwe VPRO-programma On Stage gooit presentatrice Nadia Moussaid samen met een hoofdgast de deuren wijd open voor Nederlandse muzikanten en kunstenaars. De eerste hoofdgast is Henny Vrienten.

Zoals eerder vandaag al aangekondigd begint zondag het nieuwe VPRO programma On Stage. Inmiddels is bekend wie de hoofdrol speelt in de eerste aflevering. Het spits in de achtdelige VPRO-reeks wordt afgebeten door Henny Vrienten. Hij treedt zelf op en heeft hij andere gasten uitgenodigd die we volgens hem niet mogen missen: de grote belofte Froukje, zangeres Eefje de Visser, punkband Hang Youth, singer-songwriter Bertolf, Belgische rapper Brihang en oudgediende Tom America. In deze aflevering van On Stage gaat het over taal, over poëzie, maar vooral over de jeugd, die nu door corona niet jong kan zijn, niet ‘onbesuisd en onbevreesd’, zoals alle popmuziek behoort te zijn. ‘De jeugd moet kunnen keten’, aldus Vrienten.

Over On Stage

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn de zalen en de podia van Nederland leeg. Niet leuk voor de liefhebber die het zonder de podiumkunsten moet stellen. En vooral niet leuk voor de kunstenaars en artiesten. Voor hen wordt de nood steeds hoger. Agenda’s blijven leeg. Er is geen werk en dus geen geld. Maar in de oefenruimtes en de ateliers broeit het. Er wordt muziek en theater gemaakt voor betere tijden, wanneer het publiek de zalen weer in mag. Tot die tijd gooit VPRO On Stage vanuit TivoliVredenburg de deuren van de zaal wagenwijd open. On Stage is een programma in het kader van het Actieplan Cultuur van de NPO, waarmee de publieke omroep muzikanten en kunstenaars een alternatief podium wil bieden tijdens de Coronacrisis.
Foto bovenaan dit artikel afkomstig van Jelmer de Haas.