Advance Paris presenteert Bluetooth-zender en ontvanger

0
Advance Paris

Advance Paris heeft een nieuwe Bluetooth-zender en een ontvanger uitgebracht; laatstgenoemde apparaat voorzien van buisjes.

De Advance Paris WTX-TUBES is een Bluetooth-ontvanger waarin de fameuze Raytheon 5703 vacuumbuisjes in een Class A setup zijn ingezet in de uitgangstrap, net na de d/a converter en voor de analoge uitgang. De buizen zijn gemonteerd in isolerende houders om microfonische effecten te onderdrukken en voor een constante temperatuur te zorgen. De analoge uitgang kan met een RCA/Cinch kabel verbonden worden met een analoge ingang (Line In of AUX) op een versterker, receiver, enzovoorts.

Hoogwaardige Dac

Er wordt door Advance geen gebruik gemaakt van de door Qualcomm in de standaard Bluetooth chipset geïntegreerde dac (digitaal/analoog omzetter). Advance maakt een aftakking en zet een zelf gekozen en hoger gekwalificeerde, Cirrus Logic/Wolfson WM8740 (24bit/192kHz), dac in. Ondanks dat Bluetooth 5.0 HD een maximale resolutie heeft van 24 bit/48kHz wordt de WM8740 met zijn hogere resolutie ingezet vanwege zijn mooie klank. De WTX-TUBES heeft ook een optische en coaxiale uitgang om gebruik te kunnen maken van een externe dac. Gangbare winkelprijs €329.

HDT800 Bluetooth zender

De ook nieuwe Advance Paris HDT800 (zie afbeelding bovenaan) is een Bluetooth audiozender met de nieuwste aptX 5.0 HD low-latency techniek met zelfs een betere resolutie dan CD kwaliteit. Dat betekent volgens de fabrikant: geen waarneembare lipsync problemen bij TV, video en gaming. De HDT800 kan worden aangesloten op apparaten die zijn voorzien van analoge, digitale optische of coaxiale en USB digitale uitgang.

Dubbel inzetbaar

De HDT800 kan een TV, PC, receiver en andere audio-apparaten geschikt maken om muziek naar een Bluetooth hoofdtelefoon, luidsprekers of naar een andere audioproduct dat is voorzien van een Bluetooth ontvanger (receiver) te streamen, bijvoorbeeld Advance apparaten die zijn voorzien van de X-FTB01 of X-FTB02 Bluetooth ontvanger. Een bestaand audioproduct dat niet beschikt over een Bluetooth ontvanger kan geschikt gemaakt worden door een Advance Paris Bluetooth ontvanger (WTX-500, 700, 1100 en WTX-tubes) op dit apparaat aan te sluiten. Er kunnen zelfs twee Bluetooth ontvangers gelijktijdig aan de HDT800 gekoppeld worden. Het bereik binnenshuis is ca. 30 meter en buitenshuis 53 meter, zonder obstakels. Aansluitkabels worden meegeleverd. Gangbare winkelprijs €129. Meer info bij importeur-distributeur Sevi-Q.