14.2 C
Haarlem
dinsdag, mei 30, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Amazon Fire TV Auto komt naar Jeep

Amazon Fire TV Auto komt naar Jeep

0
Amazon Fire TV Auto komt naar Jeep

Een tweetal 2022-modellen van Jeep krijgt Amazon Fire aan boord, zowel bestuurder als passagiers kunnen er gebruik van maken.

Nu breedbandig mobiel internet gemeengoed is, en we ons binnen de EU ook allang geen zorgen meer hoeven te maken over astronomische tarieven bij het overschrijden van binnengrenzen is onderweg streamen populairder dan ooit. Heeft Amazon ook bedacht, vandaar dat ze het op een akkoordje met Jeep hebben gegooid. In 2022 – volgend jaar dus – komt Fire TV Auto als feature in de Jeep Wagoneer en Grand Wagoneer. Deze nieuwe modellen worden maart dit jaar onthuld, mocht u er belangstelling voor hebben. Het idee is dat zowel passagiers als bestuurder kunnen kijken naar het uitgebreide assortiment films dat Amazon in z’n streamingdienst klaar heeft staan. Ook Alexa staat paraat. Alles is te zien op beeldschermen achter- en voorin.

Veiligheid

Jeep heeft gedacht aan veiligheid; het is immers niet de bedoeling dat de bestuurder ook een filmpje pakt tijdens het rijden. Er is een ‘privacy filter’ ingebouwd. Waarschijnlijk gaat het om een laag op het scherm die inkijken vanaf een bepaalde hoek onmogelijk maakt, hetzelfde idee als dat wat gebruikt is op bijvoorbeeld betaalautomaten: alleen als u er recht voor staat is te lezen wat er op het scherm staat. Tijdens een stop kan de bestuurder wel (mee) kijken. Verder is het mogelijk om content voorafgaand aan een trip te downloaden, wat vanzelfsprekend een peut aan mobiele data onderweg scheelt. Amazon Fire TV Auto zelf komt dit najaar beschikbaar. Mogelijk dat ook andere autofabrikanten mee gaan doen, maar da’s afwachten.