19.5 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Versterkers Geïntegreerd Copland presenteert topmodel CSA 150 geïntegreerde versterker

Copland presenteert topmodel CSA 150 geïntegreerde versterker

0
Copland presenteert topmodel CSA 150 geïntegreerde versterker

De Deense fabrikant Copland heeft een nieuwe geïntegreerde versterker in de vorm van de CSA 150 voor u klaar staan. Hybride, voorzien van buizen en halfgeleiders.

De Copland CSA 150 is een geïntegreerde versterker voor wie maar niet kan kiezen tussen buizen en halfgeleiders. In dit nieuwe high-end model treft u een versterkertrap opgebouwd rondom een dubbele triode gebufferd met MOSFET’s aan. Het maximale uitgangsvermogen dat hiermee op de klokken wordt gezet bedraagt 150 Watt per kanaal in 8 Ohm en 230 Watt per kanaal in 4 Ohm. Volgens de fabrikant wordt tijdens het afspelen van muziek zelfs meer vermogen dan gespecificeerd gegenereerd. En dat heeft dan weer te maken met de stroomterugkoppeling in de CSA 150, die optimaal presenteert bij dynamisch geluid.

DAC

De ook in de Copland CSA 150 aanwezige DAC is gebaseerd op de ES90128 32 bit reference DAC-chip. U hebt de beschikking over een coaxiale en een tweetal optische digitale ingangen, plus USB. Afspelen van PCM en DSD is geen probleem. Mocht u er behoefte aan hebben, dan kan een optionele Bluetooth aptX-module ingebouwd worden. Ook aan de analoge kant valt er weinig te klagen. U kunt daar kiezen uit een drietal ongebalanceerde lijningangen, twee gebalanceerde ingangen terwijl tevens in gebalanceerde en ongebalanceerde uitgangen voorzien is. Voor vinylliefhebbers staat een MM phono-ingang paraat. Praktisch is verder de hoofdtelefoonuitgang voor luisteren in stilte. Het frequentiebereik van de nieuwe Copland loopt van 10 Hz tot 150 kHz (-3 dB) en de signaal/ruis-verhouding is volgens de specs beter dan 90 dB. De CSA 150 was op moment van schrijven nog niet op de site van Copland zelve te vinden. Wel zagen we ‘m al te koop staan bij het Deense audiocompagniet. Schrik niet van de prijs, dat zijn Deense Kronen. Omgerekend hebben we het dan over een bedrag van €5377,25, koerswijzigingen vanzelfsprekend voorbehouden.