11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Hi-Fi D/A Converters Linn presenteert de gloednieuwe Linn Klimax DSM

Linn presenteert de gloednieuwe Linn Klimax DSM

0
Linn presenteert de gloednieuwe Linn Klimax DSM

De Linn Klimax DSM is een compleet herontwerp van het streamer-vlaggenschip dat al sinds 2007 velen weet te bekoren.

Wat in ieder geval meteen opvalt aan de nieuwe Linn Klimax DSM is de custom-designed behuizing. Deze zorgt niet alleen voor een luxueus uiterlijk en gevoel maar staat tevens garant voor akoestische isolatie. Het kloppend hart van het apparaat wordt gevormd door de Organik DAC. Deze is volledig in-huis ontworpen en bevat volgens de fabrikant 50 jaar aan audio-innovatie en 30 jaar aan digitale expertise. FPGA-verwerking wordt gekoppeld aan een discreet opgebouwde omzetter, wat het Linn naar eigen zeggen mogelijk maakt om voor ‘t eerst volledige controle over elke stap van de D/A-conversie te krijgen. Organik zorgt voor de fabrikant verder voor significant lagere ruis- en vervormingswaarden, waarbij de meest nauwkeurige digitaal-naar-analoog-conversie behaald wordt. En dat moet dan weer leiden tot onthulling van zelfs de meest minieme details in de beluisterde muziek, aldus zorgende voor een intiem contact met dat waar het om gaat. Muziek dus.

De Organik DAC van Linn levert een kwaliteit van tot en met 24 bit / 384 kHz, inclusief DSD tot en met DSD256. U kunt naast digitale bronnen desgewenst ook analoge bronnen aansluiten, deze profiteren ook volop van het analoge deel van de Limax DSM. Verder behoort streaming tot de mogelijkheden; geïntegreerd is de ondersteuning van Tidal, Qobuz, Spotify Connect, Airplay, Roon, TuneIn en Calm Radio.

Stevige behuizing met gescheiden compartimenten

Linn laat weten dat in-house fabricage onder meer leidt tot precisiewerk dat de behuizing een zeer kleine marge op het vlak van tolerantie geeft. Zoals gezegd speelt die behuizing een cruciale rol in het hele weergaveproces. Gemaakt van solide ‘special grade’ aluminium, waarbij het gewicht van ‘t geheel gekoppeld aan interne demping zorgt voor een scheiding van trillingen in de kamer. Verder zorgen afzonderlijke compartimenten voor een scheiding tussen analoge en digitale delen van de schakeling, waarbij ook de voeding voorzien is van een eigen afgeschermd deel.

Kies uit Audio- of AV-versie

Er zijn twee varianten van de Linn Klimax DSM beschikbaar: de Klimax DSM (Audio) voor gebruik in combinatie met ‘reguliere’ bronnen en de Linn Klimax DSM (AV) voor gebruik in combinatie met HDMI-aansluitingen. Elk van de uitvoeringen kost €30.000. Ook nieuw is de Klimax System Hub (€15.000), geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met de Klimax 350 speakers of Klimax Exactbox.