McIntosh MCD85 SACD/CD-speler met USB

0
McIntosh

De nieuwe McIntosh MCD85 SACD/CD-speler beschikt over een USB-ingang waaraan u bijvoorbeeld uw computer als bron kunt koppelen.

Dat de (SA)CD voorlopig nog lang niet uit ‘het straatbeeld’ verdwenen is, is wel duidelijk. Al was het alleen maar omdat velen in de afgelopen decennia een forse muziekcollectie hebben opgebouwd in de vorm van de (meestal) zilverkleurige schijfjes. Een nieuwe SACD/CD-speler als de McIntosh MCD85 is dan ook altijd van harte welkom om deze collectie te ontsluiten voor het menselijk gehoor. Feitelijk is het een cd-speler annex DAC. Dat laatste dankzij de USB-ingang die PCM tot en met 384 kHz en DSD tot en met DSD256 ondersteunt. Ook treft u er nog een coax en optische digitale ingang op aan.

Dubbele laser

De (SA)CD’s kunnen met dubbele snelheid gelezen worden, waarbij gebruik gemaakt wordt van een buffergeheugen en geavanceerde foutcorrectie plus tracking. Het leesmechanisme maakt gebruikt van een twin-laser pick-up, waarbij verschillende golflengten geoptimaliseerd voor CD en SACD gebruikt worden. De huiseigen McIntosh Power Control en Data-aansluitingen maken het integreren met andere componenten van de fabrikant (en ook andere merken) eenvoudig. Verder is voorzien in zowel gebalanceerde als ongebalanceerde uitgangen. Het handgemaakte apparaat kost £4995, pre-orders zijn al te plaatsen.