PARADIGM introduceert FOUNDER-serie

0
PARADIGM

PARADIGM introduceert de gloednieuwe FOUNDER-serie. Founder is geen gewone luidspreker, zo meldt importeur Penhold alvast.

In het persbericht van Penhold is de importeur alvast enthousiast over de nieuwelingen. Onderstaande tekst is daar trouwens integraal uit overgenomen. Dus u kunt óns niet afrekenen op het genoemde enthousiasme… Maar ach, nieuwe luidsprekers zijn altijd welkom!

Paradigm heeft elk onderdeel, van groot tot klein, behandeld alsof het het meest cruciale onderdeel van het geheel was. Elk onderdeel is grondig geevalueerd, ontworpen, ontwikkeld en getest. Niet alleen de drivers zijn volledig nieuw, maar ook hun bevestigingsmateriaal, de interne structuur en vorm van de behuizing, en zelfs de voeten. Door geen enkel onderdeel onaangeroerd te laten, heeft Paradigm iets gecreëerd dat veel groter is dan de som der delen.

Precisie

Als we ‘precisie’ zeggen, bedoelen we de nuance, details en realisme die worden bereikt wanneer een luidspreker ‘het goed doet’. De FOUNDER-serie bevat veel nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ontwerp, materialen en engineering om klasse bepalende prestatieniveaus te bieden.

Aluminium Magnesium Keramiek (AL-MAC) Hoogfrequente driver:

de tweeter-dome van de FOUNDER is lichter en sterker gemaakt met de speciale combinatie van aluminium, magnesium en keramisch materiaal. Het heeft een natuurlijke weerstand tegen ongecontroleerde resonanties waardoor het veel nauwkeuriger en responsiever is dan andere ontwerpen. Het klinkt niet alleen goed op papier, het presteert ook in de echte wereld.

Aluminium Magnesium (AL-MAG) Midrange Driver:

De midrange-driver van de FOUNDER is ontwikkeld met het oog op de gevoeligheid van de luisteraar. De midrange is in veel opzichten de belangrijkste driver van elk luidsprekerontwerp, omdat het de meest bekende en vertrouwde geluiden produceert, zoals de menselijke stem. Door aluminium en magnesium te gebruiken, heeft Paradigm het realisme en de nauwkeurigheid ervan verbeterd.

Ultra-grote-excursie CARBON-X Unibody basdriver:

om de helderheid in de laagste frequenties te behouden, heeft Paradigm een ultrastijve, ultrasterke basdriver gemaakt van met mineralen doordrenkte koolstofvezel. Het is uit één stuk gegoten om de controle op de hoogste volumes te behouden. In combinatie met onze gepatenteerde ART Surround is deze zowel gedetailleerd als krachtig.

Controle

Het bij elkaar brengen van ongelooflijke technologie in een luidspreker betekent niets als u de voordelen niet opmerkt. Door elk onderdeel aan te pakken, zorgen de ingenieurs van Paradigm ervoor dat u de resultaten van hun harde werk in elke omgeving kan horen.

  • Oblate Sherical Waveguide (OSW): Paradigm’s onderzoek naar de evolutie van moderne woninginterieurs leidde haar tot de OSW Waveguide. Dit uniek gevormde onderdeel wordt gebruikt in de tweeter- en midrange-drivers van de FOUNDER-serie. Door de gehoormatige focus op het luistergebied te houden, “lekt” er minder geluid naar de zijkanten waar het kan worden gekleurd door reflecterende oppervlakken. Dit maakt FOUNDER perfect voor grote, open ruimtes met reflecterende oppervlakken zoals ramen en hardhouten vloeren. OSW ™ geeft u een beter geluid waar u het wilt, en minder storend geluid waar u dat niet wilt. Echte oplossingen voor het echte leven.
  • Perforated Phase-Aligning (PPA) lens: Om de tweeter en midrange driverconussen van de FOUNDER-serie te beschermen, is de Perforated Phase Aligning (PPA) lens ontwikkeld. Het ziet er niet alleen mooi uit, het zorgt er ook voor dat alle frequenties tegelijkertijd de oren van de luisteraar bereiken. Dit draagt bij aan de realistische en nauwkeurige presentatie van de FOUNDER luidsprekers. Het maakt ze ook ideaal om van verder weg te luisteren zonder de geluidskwaliteit en details in de kamer te verliezen.
  • Cascade Fusion Bracing: Naar luidsprekerbehuizingen moet je vooral kijken en je mag ze niet horen. Om ervoor te zorgen dat de output van de drivers vrij van kleuring is, heeft Paradigm Cascade Fusion Bracing ontwikkeld. Deze gepatenteerde fabricagetechniek maakt gebruik van een versterkte en afgedichte longitudinale brace met trapsgewijze steunen, die als fundament van de behuizing dient. De ‘huid’ of ‘hoes’ wordt er vervolgens omheen gewikkeld en “gesmeed” tot een ultrastijve behuizing, vrij van ongewenste resonanties en trillingen. U moet het niet horen om het te geloven.
  • Advanced Shock-Mount-systeem: om vervorming te verminderen en de prestaties van de driver verder te maximaliseren, heeft Paradigm het Advanced Shock-Mount-systeem ™ ontwikkeld voor zowel de montage-hardware voor de drivers als de kastvoeten. De drivers zijn mechanisch geïsoleerd van de baffle en de voeten zijn losgekoppeld van de behuizing. Op deze manier worden er geen trillingen overgedragen van driver naar kast, of kast naar driver, of tussen de kast en de vloer. De voeten kunnen zelfs van bovenaf worden versteld, zonder de luidspreker te verplaatsen of te kantelen, zodat u op elk oppervlak de luidspreker perfect waterpas kunt opstellen. Verwisselbare hardware is inbegrepen voor zowel tapijt als hardhouten vloeren.
  • ARC Genesis: Paradigm heeft tientallen jaren besteed aan het verfijnen van haar toonaangevende Anthem Room Correction (ARC) tot de nieuwste versie, ARC Genesis. Gedurende die tijd heeft zij duizenden gegevenspunten verzameld om erachter te komen hoe ruimtes en luidsprekers met elkaar omgaan. Tegenwoordig kunnen we ARC Genesis gebruiken om de negatieve effecten van uw kamer vrijwel geheel te elimineren, de prestaties te maximaliseren om een schoner, nauwkeuriger geluid te creëren in elke luisteromgeving. Ontdek hoe Paradigm deze bekroonde technologie heeft ingezet in ons nieuwe vlaggenschip van de FOUNDER-serie!

Dynamiek

Detail, helderheid, nauwkeurigheid, natuurgetrouw – dit zijn begrippen die vaak worden gebezigd om de kwaliteit van geluid aan te geven, maar hoe zit het met de kwantiteit? Het opnieuw creëren van een live optreden vereist dynamiek, maar ook de mogelijkheid om zachte passages, luide geluiden en alles daartussenin weer te geven. Laten we eens kijken hoe de FOUNDER-serie de breedste en meest krachtige dynamiek creëert.

Luidsprekers die echt “luid kunnen spelen”, doen dit omdat ze geen hoorbare vervorming hebben. Vervorming is wat een luidspreker scherp en vermoeiend maakt. De technologieën van de FOUNDER-serie elimineren deze ongewenste factoren, zodat u het volume hoger kunt zetten. Met een grotere bruikbare output kan FOUNDER niet alleen de subtielste nuances reproduceren, deze kan ook echt rocken wanneer je dat wilt.

Kracht is niets zonder controle

Componenten met hoge output en hoge efficiëntie: “Kracht is niets zonder controle.” Dit beroemde citaat staat achter alles wat Paradigm doet. Alle drivercomponenten zijn ontworpen voor maximale belastbaarheid en hoge output. Magneten met een hoge vermogensdichtheid, conusranden met grote uitslag en meer-laags spreekspoelen werken samen om het breedst mogelijke dynamische spectrum te creëren. Vloeistof gekoelde tweeters hebben alles onder controle tijdens de meest veeleisende muzikale passages of intense actiescènes. Onze driverontwerpen hebben een groter bruikbaar conusoppervlak terwijl ze dezelfde afmetingen hebben als concurrerende producten. Meer output en minder massa kan alleen maar goed zijn.

Bi-amp of bi-wire

Geschikt voor bi-amp + hybride ontwerp: alle modellen in de FOUNDER-serie kunnen ge-bi-amped of ge-biwired worden om het meeste uit het vermogen van uw elektronica te halen. Het FOUNDER vlaggenschipmodel bevat zelfs een interne versterker van maar liefst 1000 Watt die de drie enorme basdrivers aanstuurt. Hierdoor blijven de eindversterkers van uw audiosysteem vrij om de middentonen en hoge frequenties met minder krachtsinspanning aan te sturen. De ingebouwde eindversterker stelde de engineers ook in staat om ARC Genesis te integreren om de bas onafhankelijk van de rest van het systeem op de ruimte af te stemmen. Hierdoor kan de gebruiker elk merk elektronica gebruiken dat hij/zij wenst. Maar we weten dat ze de juiste keuze zullen maken en voor een Anthem zullen kiezen..

De FOUNDER serie Premium Luidsprekers

Alle modellen uit de nieuwe serie op een rijtje:

FOUNDER 40B Monitor luidspreker: Er is hier veel om van te houden, zelfs in zo’n compacte behuizing. Met bijna elke technologie uit de grotere vloerstaanders, is de 40B monitor de perfecte manier om met een minimale voetafdruk de magie van de FOUNDER-serie te ervaren. Verkrijgbaar in 4 prachtige afwerkingen, is de 40B de perfecte manier om een prachtig geluid en uiterlijk aan elke ruimte toe te voegen.

Leverbaar in zwart walnoot, walnoot, zwart hoogglans en midnight cherry hoogglans
Verkoopprijs € 1.349,- per stuk

FOUNDER 70LCR Linker-/Center-/Rechterkanaal luidspreker: De kleinste optie voor het centerkanaal in de FOUNDER-serie is ook een van de meest veelzijdige. De 70LCR is niet alleen ontworpen om te worden gebruikt als een krachtig centerkanaal waar weinig ruimte voorhandig is, maar hij is even vaardig wanneer deze wordt gebruikt als een front- of surroundkanaal. Met even verbluffende prestaties, zowel verticaal als horizontaal opgesteld, is de 70LCR de perfecte oplossing om consistent geluid van hoge kwaliteit te krijgen, waar je ook maar wilt.

Leverbaar in zwart walnoot, walnoot, zwart hoogglans en midnight cherry hoogglans
Verkoopprijs € 1.899,- per stuk

FOUNDER 90C Centerkanaal luidspreker: Het meest ideale centerkanaal is om dezelfde luidspreker te gebruiken als die welke ook voor front-links en -rechts worden gebruikt. Dit is niet altijd praktisch, vooral niet als er vloerstaanders worden gebruikt. De FOUNDER 90C is ontworpen om de algehele prestaties, dynamiek en realisme van de grotere vloerstaande modellen te evenaren, maar in een ontwerp dat praktischer is om onder een tv of projectiescherm op te stellen.

Leverbaar in zwart walnoot, walnoot, zwart hoogglans en midnight cherry hoogglans
Verkoopprijs € 2.999,- per stuk

FOUNDER 80F Vloerstaande luidspreker: De 80F neemt minder dan 100 cm2 vloeroppervlak in beslag en is een ongelooflijk bereikbaar instappunt in de wereld van high-end weergave. Met alle nieuwe FOUNDER-serie technologie aan boord, is de 80F een verbluffende, eersteklas luidspreker die veel grotere en duurdere modellen naar de kroon steekt. Met de 80F ervaar je de dynamiek en schaal waartoe een vloerstaander in staat is, terwijl deze toch relatief weinig opvalt in een huiskamer. De 80F: maximale prestaties bij een minimale voetafdruk.

Leverbaar in zwart walnoot, walnoot, zwart hoogglans en midnight cherry hoogglans
Verkoopprijs € 2.199,- per stuk

FOUNDER 100F Vloerstaande luidspreker: De 100F tilt het ontwerp van de 80F naar een hoger niveau. We hebben meer basdrivers met een grotere diameter en een speciale midrange toegevoegd aan een kast die maar iets groter is dan de kleinste 80F. Diepere bas, verbeterde dynamiek en meer helderheid en realisme. Voor degenen die een nog betere luisterervaring wensen, is de FOUNDER 100F de perfecte keuze.

Leverbaar in zwart walnoot, walnoot, zwart hoogglans en midnight cherry hoogglans
Verkoopprijs € 2.999,- per stuk

FOUNDER 120H Vloerstaande hybride luidspreker: Er zijn al een aantal features die de revue zijn gepasseerd van het topmodel uit de FOUNDER-serie, zoals de ingebouwde krachtige eindversterker en ARC Genesis. Net als bij de State-of-the-art Paradigm Persona 9F wordt, dankzij de ingebouwde eindversterker voor het laag, de elektronica van het audiosysteem ontlast en dankzij de geavanceerde roomcorrectie kun je een liniaal langs de laagrespons leggen. De FOUNDER 120H is het beste wat Paradigm in deze serie te bieden heeft in transparantie, bereik, dynamiek en oplossend vermogen (punt).

Leverbaar in zwart walnoot, walnoot, zwart hoogglans en midnight cherry hoogglans
Verkoopprijs € 4.799,- per stuk

De eerste leveringen van de FOUNDER-serie modellen worden medio april verwacht.
Raadpleeg de Paradigm dealerlijst op www.lookenlisten.nl voor een dealer in de regio voor een overtuigende demonstratie.

Penhold b.v.
Geldermalsen, 3 maart 2021