Sonos Roam portable speaker op komst

0
Sonos

Her en der duikt het nieuws op dat een nieuwe (en redelijk betaalbare) portable Bluetooth-speaker van Sonos op komst is, met de naam Roam.

Er wordt – zo lijkt het – tegenwoordig heel wat gelekt door fabrikanten. Je kunt je zelfs afvragen of dat ‘per ongeluk’ gebeurt. Want laten we eerlijk zijn: een ‘ontdekt’ lek trekt veel meer de aandacht dan de uitrol van de zoveelste – bijvoorbeeld – Bluetooth-speaker. En nu we het dan toch over gelekte Bluetooth-speakers hebben: volgens de geruchtenmolen staat de Sonos Roam op springen. The Verge (zie screenshot bovenaan dit artikel) schrijft contact te hebben met iemand die alles weet over het nieuwe apparaat, tot en met de precieze afmetingen (6,5 x 2,5 x 2,5 inch) aan toe. Inclusief de prijs die $169 dollar moet worden.

Draadloos laden

Het aardige is dat ook reguliere nieuwssites – inclusief bijvoorbeeld RTL Nieuws – bovenop dit soort lekken duiken. Grote kans dat als het geen lek was geweest maar een regulier persbericht betreffende een nieuwe Sonos speaker er geen of veel minder aandacht aan was besteed. Hoe dan ook, de Sonos Roam moet volgens nog altijd de geruchten ergens volgende maand verschijnen. Mocht u het willen dan is tegen een meerprijs van $49 een draadloze lader verkrijgbaar. Zeer binnenkort (waarschijnlijk zelfs morgen al) moet de nieuweling officieel gepresenteerd worden.