Spotify checkt opinie prijsverhoging

0
Spotify

Spotify checkt in Engeland de opinie van klanten betreffende een eventuele prijsverhoging; daarvoor is een onderzoek gestart.

Music Business Worldwide meldt in dit artikel dat Spotify een onderzoek heeft lopen naar de bereidheid van klanten om meer te gaan betalen voor hun abonnement. Het gaat dan om prijsverhogingen van £1 voor het Premium-abonnement, £2 voor Duo en £5 voor Family. Het is een opvallende zet van de muziekdienst, want nog onlangs beweerde Spotify dat prijsverhogingen van een muziekstreamingdienst boven een bedrag van £9,99/$9,99 mensen weer snel terug zal drijven naar illegale downloads. De prijsverhoging kwam toen ter sprake omdat platenlabels erom vroegen, om met inkomsten worstelende musici tegemoet te komen.

Hifi-prijs nog niet bekend

Waarom Spotify van mening is veranderd, is niet duidelijk. Ook is het niet duidelijk of deze prijsverhoging alleen voor het VK gaat gelden of veel breder uitgerold gaat worden. Als er al ooit een verhoging komt natuurlijk. En dan is verder de vraag wat de andere muziekdiensten – waarvan veel ook onder dat ‘magische’ tientje zitten aan maandelijkse kosten – gaan doen. Ook zou het zomaar kunnen zijn dat de prijsverhoging waaraan gedacht wordt specifiek voor Engeland zijn bedoeld, wellicht vanwege extra kosten rondom Brexit. Voor de rest geldt dat de prijs voor het eerder door Spotify aangekondigde hifi-abonnement nog altijd niet bekend is.