13.9 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Home Cinema - Custom Install AV Receivers Denon en Marantz leveren 4K/120 Hz en 8K HDMI-kit

Denon en Marantz leveren 4K/120 Hz en 8K HDMI-kit

0
Denon en Marantz leveren 4K/120 Hz en 8K HDMI-kit

Denon en Marantz leveren binnenkort de SPK618 HDMI-adapter, ontworpen om 4K/120 Hz en 8K compatibiliteitsproblemen te verhelpen. Getroffen klanten krijgen het apparaat gratis.

Denon en Marantz leveren binnenkort de SPK618 HDMI-adapter, ontworpen om compatibiliteitsproblemen te verhelpen tussen A/V-ontvangers van Denon en Marantz die 4K/120 en 8K-videoresoluties ondersteunen en spelconsoles die 4K/120Hz en 8K-videoresolutie-uitvoer ondersteunen. De adapter zal gratis aan klanten met de hieronder vermelde AVR-modellen worden verstrekt tijdens de garantieperiode.

De aanleiding

Sommige nieuwe 8K-bronapparaten die uitvoer in 4K/120Hz- en 8K-videoresolutie ondersteunen, werkten niet volledig met Denon en Marantz 8K AVR’s. Wanneer gebruikers probeerden 4K/120 of 8K uit te voeren via deze specifieke 8K-bronnen, kon de 4K/120 of 8K-video niet door de AVR worden gestuurd. Dit probleem deed zich zelfs voor wanneer de menu/GUI-optie “8K Enhanced” van de AVR was ingeschakeld. Om het probleem te beperken, raadde Denon en Marantz gebruikers aan de spelconsole rechtstreeks op het beeldscherm aan te sluiten en dan de audio terug naar de AVR te sturen via ARC of eARC. Een andere workaround was het uitvoeren van de 8K-bron in 4K/60-resolutie. Bij die videoresolutie kon de AVR het beeld zonder problemen doorgeven. Met de nieuwe SPK618 HDMI-adapter zijn deze workarounds niet langer nodig en behoort het probleem voorgoed tot het verleden.

De SPK618-adapter

De SPK618-adapter corrigeert het HDMI-invoersignaal van de console/bron en levert de gecorrigeerde HDMI-gegevens aan de AVR, waardoor compatibiliteit gegarandeerd is. De SPK618-adapter is beschikbaar voor klanten die in het bezit zijn van een van de onderstaande AVR’s en die het doorvoerprobleem ervaren. Gebruikers wordt geadviseerd de firmware van hun AVR te updaten. Zo zijn ze verzekerd van adaptercompatibiliteit, ook als hun producten niet zijn ingesteld op Auto Update.

Beschikbaarheid

De adapter wordt vanaf eind mei 2021 in Europa geleverd.

Betreffende modellen

 • Denon AVC-A110
 • Denon AVC-X6700H
 • Denon AVC-X4700H
 • Denon AVC-X3700H
 • Denon AVR-X2700H
 • Denon AVR-X2700HDAB
 • Denon AVR-S960H

 

 • Marantz AV7706
 • Marantz SR8015
 • Marantz SR7015
 • Marantz SR6015
 • Marantz SR5015
 • Marantz SR5015DAB
 • Marantz NR1711

Hoe kom ik aan de adapter voor Denon- en Marantz-producten?

Consumenten die een van de bovenstaande receivers hebben, hoeven niets op te sturen en hoeven hun producten thuis niet aan te passen. De low-profile adapter zal gratis aan klanten met de vermelde AVR-modellen worden verstrekt tijdens de garantieperiode. Volg deze stappen om de SPK618 te ontvangen:

Stap 1: ga naar www.denon.com/hdmiadapter of www.marantz.com/hdmiadapter

Stap 2: vul het formulier in met de benodigde informatie

Stap 3: wanneer de SPK618 HDMI-adapter is ontvangen, dienen gebruikers de firmware van de AVR te updaten.

Dit proces is uitsluitend geldig voor eigenaars die in Nederland, België en Luxemburg wonen. Klanten in andere landen kunnen contact opnemen met de winkelier waar zij hun product hebben gekocht. Een zonder meer keurige oplossing, kan gesteld worden!

Voor meer informatie: zie de website van Denon of de site van Marantz.