21.2 C
Haarlem
zaterdag, juni 10, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoons EPOS: Hoogwaardige audio essentieel voor onderwijs op afstand

EPOS: Hoogwaardige audio essentieel voor onderwijs op afstand

0
EPOS: Hoogwaardige audio essentieel voor onderwijs op afstand

1,6 miljard kinderen in bijna 200 landen kregen het afgelopen jaar buiten het klaslokaal onderwijs, zo laat EPOS weten. Goede geluidskwaliteit is daarbij onontbeerlijk.

Covid heeft voor een aardverschuiving in wereldwijd onderwijs gezorgd. Zoals het er nu naar uit ziet, is het virus bovendien ook nog eens een blijvertje. Het betekent dat thuisonderwijs in de toekomst veel vaker zal voorkomen dan voorheen. Daarbij is een goede geluidskwaliteit onontbeerlijk. EPOS laat via een persbericht weten daar aandacht aan te besteden:

Het onderwijs ondergaat snelle en fundamentele veranderingen, met 1,6 miljard kinderen in bijna 200 landen die het afgelopen jaar buiten het klaslokaal onderwijs kregen. Zowel docenten als studenten moesten zich aanpassen aan de nieuwe realiteit van leren op afstand en nieuwe manieren vinden om verbinding te maken, te communiceren en te motiveren. Net als bij de trend van hybride werken heeft de pandemie echter nieuwe kansen gecreëerd voor innovatie en verbetering. Een nieuw rapport: ‘Onderwijs opnieuw ontwerpen met hoogwaardige audio’ van Frost & Sullivan, uitgevoerd in opdracht van audiotechnologiemerk EPOS, onthult mogelijkheden om modern leren te verbeteren en meer verbonden, gedigitaliseerd en efficiënt te worden.

De voordelen op korte en lange termijn zijn duidelijk

Voor miljoenen studenten en opleiders is de plotselinge overgang naar leren op afstand verre van ideaal geweest, maar het nieuwe normaal heeft ook duidelijk gemaakt wat de voordelen kunnen zijn. Hoewel de overstap naar leren op afstand de digitale kloof in sommige gevallen lijkt te verbreden, is ook gebleken dat het positieve effecten kan hebben. Het onderwijs kan universeler worden voor de meest kwetsbare en gemarginaliseerde bevolkingsgroepen.

Ook zijn kostenbesparingen door leren op afstand duidelijk geworden. Aanzienlijke besparingen zijn te behalen doordat men minder afhankelijk is van fysieke middelen en reistijden verleden tijd zijn. Het betekent ook dat leerlingen in hun eigen tempo kunnen leren en gemakkelijk een onderwerp kunnen inhalen of opnieuw doornemen. Naast mogelijkheden voor tijd- en kostenbesparingen, betekent digitaal werken ook dat docenten de kwaliteit en relevantie van hun leerplan kunnen verbeteren door hulpmiddelen en materialen in realtime bij te werken.

Eerst verstorend, nu blij

Nu onderwijsinstellingen over de hele wereld investeren en hun onderwijstechnologie verbeteren om online en op afstand leren in verbeterde vorm aan te bieden, ontstaan er ook voordelen op langere termijn. Online leren en samenwerken helpt studenten om voorbereid te zijn op het soort organisatorisch inzicht, emotionele intelligentie en zelfdiscipline dat nodig is voor moderne beroepen. Hoewel de overstap naar onderwijs op afstand aanvankelijk verstorend was, zijn veel docenten en studenten blij met een meer hybride aanpak op lange termijn.

Slechte audio verergert leermoeheid

Effectief leren hangt af van de betrokkenheid van leerlingen, ongeacht waar het leren plaatsvindt. Hoewel het delen van video’s en content bekende onderdelen van de onderwijservaring zijn, wordt de audiokwaliteit vaak over het hoofd gezien. Goede audiotechnologie kan een cruciale rol spelen om gefocust te blijven en leerlingen betrokken te houden, terwijl slechte audio op zijn beurt negatieve gevolgen kan hebben. Slechte audio-ervaringen hebben ernstige gevolgen: 35% van de ondervraagden voelt zich vaak gefrustreerd en geïrriteerd door slechte audio, 25% ervaart momenten van stress en 15% voelt verwarring of een gebrek aan vertrouwen. De impact van deze ervaringen kan grote gevolgen hebben voor het vermogen van studenten om zich te concentreren, deel te nemen en actief bij te dragen aan lessen.

Stress

Zonder de directe fysieke aanwezigheid van medestudenten en docenten en een fysieke leeromgeving raken leerlingen op afstand heel gemakkelijk afgeleid. Slechte audio kan het emotionele en mentale welzijn van leerlingen nog meer ondermijnen. Of het nu gaat om audiovertragingen door slechte internetconnectiviteit of meerdere deelnemers die tegelijkertijd spreken of achtergrondgeluiden van de diverse deelnemers, audioproblemen kunnen negatieve gezondheidseffecten hebben door de toename van stress.

Missen van cruciale informatie

De behoefte aan betere connectiviteit en robuuste audio is duidelijk en niet alleen studenten moeten zich op het gesprek concentreren. Voor docenten en ander onderwijzend personeel kan slechte audio rampzalig zijn als kritische informatie wordt gemist. Het vermogen om meerdere stemmen te horen, te herkennen wie er spreekt en te reageren vanuit de klas zijn allemaal cruciale onderdelen van het onderwijs. Zonder goede audio lopen docenten het risico cruciale informatie te missen en kunnen ze daardoor een minder effectieve leerervaring bieden.

Investeren in goede audio

Investeren in goede audio is essentieel voor hybride onderwijs op de lange termijn
Gelukkig kan voor veel eindgebruikers effectieve geluidsapparatuur een grote bijdrage leveren aan het optimaliseren van de hybride leerervaring. Volgens EPOS is 37% van de mensen van mening dat de juiste audiotools miscommunicatie kunnen verminderen, 40% vindt dat ze de noodzaak om informatie herhaaldelijk te verduidelijken aanzienlijk zouden verminderen en 37% gelooft dat goede audio ervoor zou zorgen dat deelnemers geen cruciale informatie meer missen.

Hybride onderwijs een blijvertje

Zelfs wanneer de door de pandemie veroorzaakte verstoring verdwijnt, blijft de verschuiving naar een meer hybride aanpak een vaststaand feit. Vanuit het oogpunt van de sector heeft leren op afstand de werving van docenten vereenvoudigd. In sommige gevallen is het aantal docenten dat zich aanmeldt zelfs vervijfvoudigd en als gevolg van de verschuiving is het percentage leidinggevenden en docenten dat van plan was uit het beroep te stappen sinds 2019 gehalveerd [2]. Ondertussen zegt twee derde van de studenten open te staan voor meer online onderwijs na de pandemie.

Overal en altijd leren

Leren op afstand betekent dat leerlingen en docenten elke dag overal kunnen zijn – in de klas, thuis of onderweg. We beleven nu al de toekomst van het leren. Voor studenten en docenten in een virtueel klaslokaal kan zelfs maar 1% missen van wat er is gezegd uitgroeien tot 100% zorgen. Jeppe Dalberg-Larsen – Directeur van EPOS zegt hierover: “Om ervoor te zorgen dat hybride leren effectief blijft, moeten docenten en studenten inzien hoe belangrijk het is om concentratie en begrip te optimaliseren door gebruik te maken van hoogwaardige audiotools.”

Over EPOS

EPOS is een bedrijf dat audio- en video-oplossingen ontwikkelt en apparaten verkoopt voor zakelijke professionals en de gaming community. Het in Denemarken opgerichte bedrijf heeft als basis toonaangevende en geavanceerde technologieën, en biedt hoogwaardige audio- en video-oplossingen met design, technologie en prestaties als belangrijkste graadmeters.

EPOS is opgericht om de bedrijfsonderdelen van de joint venture, bekend als Sennheiser Communications, te weten Sennheiser Electronic GmbH & Co. KG en Demant A/S te laten ontwikkelen in een verschillende opzet. Naast de introductie van een nieuw portfolio met een eigen merk, blijft EPOS het huidige portfolio van Sennheiser Communications verkopen onder de gezamenlijke naam EPOS | SENNHEISER.

EPOS is onderdeel van de Demant Group – een wereldwijde toonaangevende bedrijvengroep op het gebied van audio- en gehoortechnologieën. In die hoedanigheid kan het bedrijf bogen op meer dan 115 jaar ervaring op het gebied van innovatie en geluid. Het hoofdkantoor van EPOS staat in Kopenhagen en het bedrijf is werkzaam op de internationale markt met kantoren en partners in meer dan 30 landen.

Meer informatie op de website van de fabrikant.