19.5 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Google Play Movies & TV verdwijnt van smart-tv’s

Google Play Movies & TV verdwijnt van smart-tv’s

0
Google Play Movies & TV verdwijnt van smart-tv’s

Vanaf 15 juni dit jaar is het over en uit met de Google Play Movies & TV-app op smart-tv’s en Roku-apparaten. Vanaf dat moment kunt u alleen nog gebruik maken van YouTube.

Dat het gebruik van Google-diensten altijd gebonden is aan wat onzekerheden, blijkt weer eens. Google trekt de stekker uit de Google Play Movies & TV-app op smart-tv’s. Vanaf 15 juni is het over en uit. Voortaan kunt u dan alleen nog via YouTube Google-video’s bekijken. Eventueel eerder aangeschafte films verschijnen in de bibliotheek van de YouTube-app. Daarbij wordt ook een eventuele familie-aankoop gerespecteerd. echter: het is niet mogelijk om nog nieuwe films met een familie-licentie te kopen. Dat kan vanaf half juni alleen nog op persoonlijke titel, waarmee films delen dus tot het verleden behoort.

Android

Op Android-smartphones en tablets is Google Play Movies & TV trouwens al verdwenen en vervangen door Google TV. Allemaal wat onoverzichtelijk dus, kunnen we concluderen. Enige lichtpuntje is dat uw aankopen behouden blijven, maar dan voortaan terug te vinden in YouTube. Geen paniek dus als uw filmverzameling ineens verdwenen lijkt. Enige vereiste is wel dat uw tv überhaupt nog is te updaten, zoals altijd vallen oudere toestellen mogelijk weer net buiten de boot. Hoe en of de overstap naar YouTube daar werkt is afwachten.