13.6 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Hi-Fi High End München gaat ook dit jaar niet door

High End München gaat ook dit jaar niet door

0
High End München gaat ook dit jaar niet door

Hoewel de High End München al naar september van dit jaar was verschoven, heeft de organisatie gezien de belabberde Covid-situatie besloten de beurs voor dit jaar helemaal te schrappen.

Covid is nog altijd verre van onder controle. Dat heeft vanzelfsprekend z’n weerslag op de organisatie van grote evenementen, waaronder ook een expo als de High End München valt. Net als vorig jaar ziet de organisatie zich ook dit jaar genoodzaakt het festijn te cancellen. Even was er nog hoop dat de beurs in september van dit jaar doorgang zou kunnen vinden, maar gezien de steeds weer nieuwe uitbraken acht de organisatie het simpelweg niet verantwoordelijk om een dergelijk grootschalig evenement te organiseren. Vooralsnog is de High End dan ook doorgeschoven naar mei 2022, waarbij het ook dan maar afwachten is hoe de vlag er wat Covid betreft dan bij hangt. Overigens lazen we dit nieuws op deze pagina van HiFi Pig. Op de site van de High End zelve is een en ander nog niet echt duidelijke terug te vinden, dus nog even met een kleine slag om de arm. Zo wordt in de banner wel al gerept over Munich 2022, maar dan in de maand september. Even die pagina in de gaten houden dus voor ‘t definitieve nieuws zouden we zeggen!

IFA neemt de gok (vooralsnog)

In het kader van de High End München afgelasting is het des te opvallender dat de organisatie van de IFA wel bereid is de forse risico’s voor lief te nemen. Zij kondigden onlangs aan dat het wat hen betreft dit jaar ‘business as usual’ wordt wat de Berlijnse beurs aangaat. Het lijkt ons een nogal boude stelling, want het kan zomaar zijn dat we in de herfst in een nieuwe golf met weer even nieuwe virusvarianten zijn aanbeland. Sowieso is het geen al te verstandig idee om een dergelijk groot evenement te bezoeken als u nog niet gevaccineerd bent. Onder het motto bescherm uzelf en uw omgeving. Het zou alleen daarom al zo maar kunnen zijn dat echt grote beurzen het komende decennium een heel stuk kleiner gaan draaien om een toeloop van te veel mensen te voorkomen.