11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Winkels Hobo click & collect, blijf veilig!

Hobo click & collect, blijf veilig!

0
Hobo click & collect, blijf veilig!

In deze toch wel verontrustende Covid-tijd is het zaak om zo min mogelijk onnodige contacten aan te gaan en dus maakt Hobo Hifi gebruik van click & collect.

Winkels hebben het zwaar de afgelopen maanden, helemaal de zaken die nauwelijks tot geen online aanwezigheid hebben. Dat laatste geldt gelukkig niet voor Hobo Hifi, zij beschikken al sinds jaar en dag over een prima website. Tegenwoordig is daar – alweer een tijdje – het onderdeel click & collect op te vinden, zo lezen we in hun meest recente nieuwsbrief. De omschrijving dekt de lading prima. U bestelt uw gewenste producten simpelweg online, betaalt en pikt ze op. Dat laatste alleen en uitdrukkelijk met een bevestigd tijdslot, zonder dat langskomen is zinloos. Hebt u geen zin om überhaupt de straat op te gaan? Geen probleem: gewoon thuis laten bezorgen is eveneens een optie.

Het nieuwe normaal?

Het is een methode die inmiddels door steeds meer winkels gebruikt wordt en vooralsnog efficiënt lijkt te zijn. Maak er gebruik van, het beschermt u en anderen tegen Covid. Verder geldt dat het een interessante ontwikkeling is. De kans dat we nog vele jaren aan dit virus vastzitten is inmiddels levensgroot. Wat betekent dat al dan niet lokale lockdowns nog met regelmaat voor zullen komen. Om je hoofd als bedrijf dan boven water te houden is dit een uitkomst. Negatief effect is mogelijk, dat dit de laatste ‘push’ is voor winkels om definitief uit de dure binnensteden te vertrekken. De locatie van een winkel maakt immers steeds minder uit in de eenentwintigste eeuw. Dus waarom een zwaar overbetaald pand huren in het centrum als dat ook in bij wijze van spreken een dorp op ‘t Groningse (en mooie) platteland kan? Voor hifi-zaken ligt dat misschien nog net iets anders, omdat dat een van de weinige branches is waar je ook lekker rustig moet kunnen luisteren alvorens tot aankoop over te gaan. Maar voor de Blokkers, Kruitvaten, Bruna’s enzovoort is het niet echt heel noodzakelijk natuurlijk om fysiek aanwezig te zijn.