19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Logitech stopt met Harmony afstandsbedieningen

Logitech stopt met Harmony afstandsbedieningen

2
Logitech stopt met Harmony afstandsbedieningen

Ooit waren ze dé oplossing voor gebruikers van audiovisuele apparatuur in de huiskamer: universele afstandsbedieningen als de Harmony’s van Logitech.

Logitech is een grote naam op het vlak van randapparaten voor computers. En dan vooral bedieningsgerelateerde zaken. Denk aan muizen, toetsenborden en zo meer. Het was ook een grote naam op het gebied van universele afstandsbedieningen. De Harmony-serie was een uitkomst voor een ieder die steeds weer die ene afstandsbediening kwijt was op het moment dat ie nodig was. Inmiddels zijn we in 2021 aanbeland. Afstandsbedieningen spelen een steeds ondergeschikter rol. Veel apparaten zijn inmiddels via een app op de telefoon te bedienen. Ook kunnen via HDMI aangesloten apparaten vaak via een en dezelfde afstandsbediening bestuurd worden. Ook de komst van slimme apparaten als Android settop-boxen, Apple TV, slimme assistenten, al even slimme tv’s en meer maken het concept afstandsbediening steeds ondergeschikter.

Einde oefening

En dus heeft Logitech aangekondigd te stoppen met de Harmony afstandsbedieningen. De nog bestaande voorraad zal verkocht worden, maar iets nieuws zit er niet in de pijplijn. Mocht u dus nog volop gebruik maken van net wat oudere apparatuur in huis, dan is het zaak om nu uw slag te slaan als u nog een universele afstandsbediening wenst. Waarbij wel geldt dat ‘t de vraag is hoe lang Logitech de Harmony nog blijft ondersteunen. Vooralsnog geven ze aan dat dat ‘t geval is zolang er nog gebruik van gemaakt wordt. Maar waar ligt de ondergrens?

2 REACTIES

  1. Ah nee he. Is een geweldig product en in mijn ogen nog steeds zeer nuttig. Ik bedien er alles mee en heb aardig wat routines erin gebouwd. Zit er niet op te wachten om de telefoon te pakken, de app te openen (als die al bestaat voor het apparaat), en iedereen hier in huis weer uit te leggen hoe iets moet. “hoe luister ik naar de radio?”, “hoe kijk ik televisie?”, “de dvd speler doet het niet!”
    Ik heb 7(!) afstandsbedieningen in de kast liggen.