12 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Philips tv’s met Mimi geluidsaanpassing

Philips tv’s met Mimi geluidsaanpassing

0
Philips tv’s met Mimi geluidsaanpassing

Philips laat weten dat de meeste van zijn nieuwe 2021 Android-tv’s geleverd gaan worden met Mimi Sound Personalisation-techniek.

Geluid klinkt voor iedereen net weer wat anders. Het is afhankelijk van de persoonlijke smaak en gehoorcurve. Bovendien verandert het frequentiebereik van het menselijk gehoor natuurlijk met voortschrijdende leeftijd, waarbij met name de hoge tonen het moeten ontgelden. Vandaar dat Mimi Sound Personalisation Technology een alleraardigst idee is. Het is de bedoeling dat Mimi aanwezig is op de Philips Android-televisies van dit jaar. Met Mimi doorloopt u een hoortest, die het geluid aan de hand van de meetresultaten optimaliseert voor uw oren. De test wordt trouwens uitgevoerd op een iOS- of Android mobiel apparaat (bijvoorbeeld een smartphone), via een QR-code hevelt u het gegenereerde hoorprofiel over naar de tv.

Gastprofiel

Vanzelfsprekend kunt u het persoonlijke hoorprofiel ook (tijdelijk) uitschakelen via een gastprofiel, zodat als u samen met anderen tv kijkt iedereen ‘t zelfde geluid voorgeschotel krijgt. Het hoorprofiel zoals gebruikt in de komende Philips-televisies gebruikt zo’n honderd parameters om uw oren mee ‘door te fluiten’. Mocht de naam Mimi u bekend voorkomen, dan kan dat. Eerder al werd het gebruikt in tv’s en (of) hoofdtelefoons van Loewe, Beyerdynamic, Bragi en Xellence. Philips introduceerde Mimi al eerder in China, dit jaar wordt het voor ‘t eerst op grote schaal uitgerold in Europa.