20.1 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Hi-Fi Rega presenteert Kyte boekenplanspeaker

Rega presenteert Kyte boekenplanspeaker

0
Rega presenteert Kyte boekenplanspeaker

De kast van de nieuwe Rega Kyte boekenblankspeaker is gebaseerd op een fenolhars, dat een grote natuurlijke stijfheid heeft.

Een van de redenen dat Rega overschakelt naar een kunststof kast heeft ongetwijfeld te maken met een kostenplaatje. Volgens de fabrikant zijn de kastkosten van de nieuwe Rega Kyte namelijk eenderde van die van andere soortgelijke Britse luidsprekers. Tegelijkertijd moet de op fenolhars gebaseerde kast over een hoge natuurlijke stijfheid beschikken, die nog verder wordt versterkt door toepassing van keramische platen en kruisdraadverstevigingen.

Bureauvriendelijk

In het inwendige van de Rega Kyte treft u de huiseigen ZRR tweeter en handgemaakte MX-125 bas-middentoner aan. Deze laatstgenoemde beschikt over een vierlaags spreekspoel. Extra voordeeltje van de nieuweling is dat hij ‘bureauvriendelijk’ is. De compacte speakers hebben een afmeting van maar 32,5 x 18,8 x 23,2 centimeter wat betekent dat ze maar weinig plaats innemen. Of de overschakeling naar een kunststoffen kast – volgens Rega een lang gekoesterde droom – van de ‘Made in England’ Kyte uiteindelijk een goede zaak is? Die keuze laten we wijselijk aan u over. Maar uiteindelijk belandt er natuurlijk weer wat meer plastic op de afvalhopen. De speakers zijn per direct verkrijgbaar voor een bedrag van £499 per paar. Waarbij de naamgeving trouwens een knipoog is naar een klassiek Rega-model van weleer.