15 C
Haarlem
donderdag, juni 1, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Sony rolt (gedeeltelijke) HDR-fix uit voor PS5

Sony rolt (gedeeltelijke) HDR-fix uit voor PS5

0
Sony rolt (gedeeltelijke) HDR-fix uit voor PS5

Hoewel de Sony PlayStation 5 nog altijd mondjesmaat leverbaar is, is er een eerste belangrijke firmware-update voor uitgebracht.

De gloednieuwe Sony PS5 wordt geplaagd door én slechte leverbaarheid én een HDR-bug. Het eerste kunt u niks aan doen. Maar hebt u ondanks de schaarste toch een PlayStation 5 weten te scoren, dan hebt u vast al gemerkt dat HDR mogelijk niet werkt. Vervelend, maar Sony heeft z’n eerste grote firmware-update voor de gameconsole annex mediaspeler uitgebracht. Met daarin stilletjes verwerkt een nieuwe optie, waarmee u HDR aan kunt zetten ‘indien ondersteund’.

Soft- of hardwareprobleem?

Probleem is alleen, dat het alléén voor games werkt. Zet u HDR aan, dan werkt bijvoorbeeld HDR via streamingdiensten nog altijd niet lekker. In geval van Disney+ schijnt zelfs simpelweg een zwart scherm zichtbaar te worden. Kortom: Sony is er nog altijd niet helemaal uit. Hopelijk is het inderdaad een softwareprobleem en geen hardwareprobleem gerelateerd aan dit fenomeen waar we al eerder over schreven. Hoe dan ook, goed om te zien dat er in het geval van de PS5 in ieder geval beweging in de zaak zit en software-aanpassingen – in ieder geval gedeeltelijk – voor een oplossing zorgen. Dat geeft wat hoop voor de toekomst. Overigens: HDR werkt natuurlijk alleen op een HDR-capabele televisie, bij een ‘gewoon’ toestel is het zinloos om te proberen.