18.1 C
Haarlem
zaterdag, juni 3, 2023
Home Home Cinema - Custom Install Sony test videostreamingdienst in Polen

Sony test videostreamingdienst in Polen

0
Sony test videostreamingdienst in Polen

Sony is stilletjes begonnen met het testen van een videostreamingdienst, onder de naam PlayStation Plus Video Pass.

Het ‘gerucht’ betreffende PlayStation Plus Video Pass is inmiddels bevestigd door Sony zelve, zo blijkt uit dit artikel op de Poolse site SpidersWeb (Google Translate is uw beste vriend…). Of en wanneer de nieuwe streamingdienst – vooralsnog specifiek bedoeld voor de gameconsoles PS4 en PS5 – ook in andere landen beschikbaar komt is niet bekend. Mogelijk is de lokale markt in het Poolse anders dan die in de rest van Europa, bijvoorbeeld. Hoe dan ook, Poolse bezitters die gebruik maken van de pilot kunnen vooralsnog kiezen uit 21 films. Niet bijzonder veel dus, maar de bibliotheek wordt elk kwartaal van een opfrisbeurt voorzien.

En de rest?

Volgens SpidersWeb wil Sony vooral het kijkgedrag van de Polen achterhalen. Waar kijken ze naar, waar zijn ze in geïnteresseerd, hoe vaak kijken ze? Nu is de gemiddelde Pool tamelijk nationalistisch ingesteld, dus de kans is levensgroot dat de resultaten van deze test op geen enkele manier die van de rest van de al even gemiddelde Europeanen weerspiegelt. Kortom: het lijkt vooralsnog een heel lokaal experiment te zijn en blijven. Desondanks zal Sony zeker geïnteresseerd zijn in de snel groeiende streaming video-markt. Daar is nu eenmaal een hoop geld te verdienen. Interessanter ontwikkeling dus, en afwachten maar wat ‘ons’ dat ooit op gaat leveren.