13.6 C
Haarlem
vrijdag, juni 9, 2023
Home Streaming Audio Software Spotify krijgt spraak-assistent

Spotify krijgt spraak-assistent

1
Spotify krijgt spraak-assistent

We lijken tegenwoordig niet meer om spraak-assistenten heen te kunnen en ook Spotify gaat er nu aan meedoen!

Spotify is begonnen met de uitrol van een spraakassistent. Na het uitspreken van – hoe origineel – ‘Hey Spotify’ kan de pret beginnen. Op dat moment haalt u de app namelijk naar voren. Overigens is het wel een must om de app te hebben draaien. Het betreft hier immers geen in het besturingssysteem geïntegreerde spraakassistent, maar een app-gebaseerde functie. U treft de optie aan in het instellingenpaneel van Spotify. Ziet u ‘m daar nog niet? Geen nood: zoals gezegd wordt het allemaal gefaseerd uitgerold. En dat betekent dan voor u: nog even geduld. Bovendien zal het in ‘t Nederlands taalgebied mogelijks sowieso allemaal wat langer duren alvorens ‘t werkt.

Veilig rijden, bijvoorbeeld

Kan Spotify eenmaal naar u luisteren, dan krijgt u de beschikking over een aantal mogelijk handige praktische hands-free functies. De spraak-assistent van de populaire muziekdienst komt wellicht ook de veiligheid tijdens autorijden ten goede. En wat dat betreft is deze nieuwe functie van Spotify wellicht ook meteen een sneak preview in de toekomst van de app. Want er gaan al een tijdje geruchten over een ‘Car Thing’, een apparaat dat Spotify heeft ingebouwd in de auto’s van een geselecteerd Amerikaans luisterpubliek. Om inzicht naar hun luistergedrag tijdens het rijden te krijgen. Maar dat meetapparaat zou ook zomaar eens een écht los en meer breed inzetbare gadget kunnen worden, ooit.

1 REACTIE