12 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Personal Audio Hoofdtelefoonversterkers Vincent KHV-200 buizen-hoofdtelefoonversterker

Vincent KHV-200 buizen-hoofdtelefoonversterker

0
Vincent KHV-200 buizen-hoofdtelefoonversterker

Vincent heeft een nieuwe op buizen gebaseerde hoofdtelefoonversterker uit gebracht, de KHV-200. Waarin trouwens ook halfgeleiders aanwezig zijn.

De nieuwe KHV-200 hoofdtelefoonversterker van Vincent heeft warmgloeiende buizen in z’n binnenste. Een van de uitdagingen bij een hoofdtelefoonversterker is, dat het frequentiebereik van een koptelefoon breder is dan dat van een speaker. Ook is de waaier aan impedanties die hoofdtelefoons kunnen hebben veel groter, dat loopt van zo ongeveer 16 tot en met 600 Ohm. De Vincent KHV-200 moet daar volgens de fabrikant z’n hand allemaal niet voor omdraaien, mede dankzij de hybride opbouw. Wat buizen betreft worden er twee pentodes (E180F) en een dubbeltriode (ECC82) gebruikt. Los daarvan treft u er ook nog wat moderne halfgeleiders in aan.

Jack of XLR-4

U sluit een hoofdtelefoon aan via de 6,3 mm jack-connector aan de voorkant, of ga voor XLR-4 aan de achterkant. Aan diezelfde achterkant treft u ingangen voor CD en AUX aan, alsmede een REC- en een PRE-uitgang. Mocht het uitgangsniveau voor de door u gebruikte hoofdtelefoon net wat te hoog zijn, dan is er een schakelaar waarmee u de versterking met 8 dB afzwakt. Op de Vincent KHV-200 treft u naast een volumeregelaar ook een balansregelaar aan. Het 3,6 kilo zware apparaat is daarmee compleet. Leverbaar in zwart en zilver, voor een bedrag van €999.