11 C
Haarlem
maandag, juni 5, 2023
Home Streaming Audio Streaming Apple start lossless streaming zonder prijsverhoging

Apple start lossless streaming zonder prijsverhoging

2
Apple start lossless streaming zonder prijsverhoging

Apple Music begint de komende weken met de ‘uitrol’ van versliesvrije streams, waarbij geldt dat de abonnementsprijs gelijk blijft.

Het zal geen heel prettige verrassing zijn voor Spotify, de ‘aartsrivaal’ van Apple Music. Net nu Spotify heeft aangekondigd met een lossless abonnement te komen én de prijzen voor z’n diensten tot ongenoegen van gebruikers verhoogd heeft, komt Apple Music ook met verliesvrije streams. En dat zonder ook maar een cent prijsverhoging van het abonnement. Waarschijnlijk valt de introductie van de streams in cd-kwaliteit samen met de lancering van de nieuwe AirPods 3 True Wireless in-ears. Ergens in de komende weken moeten beide nieuwe zaken namelijk het levenslicht gaan zien.

En gij, Spotify?

Nu is het de vraag wat Spotify gaat doen. Hun ‘hifi-dienst’ dan ook maar voor dezelfde (inmiddels dus toch al verhoogde) abonnementsprijs aan de man brengen? Of zoals verwacht een los en duurder abonnement aanbieden voor cd-kwaliteit. In ‘t laatstgenoemde geval gaan gebruikers van Spotify zich ongetwijfeld – en terecht – eens op het hoofd krabben. Want je bent dan wel een beetje een dief van je eigen portemonnee. In ieder geval een strakke actie van Apple die veel gebruikers van Apple Music ongetwijfeld ten zeerste weten te waarderen. Wellicht is het tegelijkertijd ook een beetje een wraakactie, want Spotify is een van die ‘zeurpieten’ die liefst niets willen afdragen voor afrekenen in de App Store. Iets als wel de lusten maar niet de lasten, zeg maar.

2 REACTIES

  1. Mooie actie van Apple, maar toch ook weer niet. Apple kan dit doen omdat ze op een hele grote berg geld zitten. Op deze manier drukken ze alle concurrenten uit de markt. Ik ben een echte Apple fan (gebruik overigens qobuz als streaming service) maar ik had toch liever gezien dat Apple een extra prijs zou vragen voor hun cd streaming service. Ik blijf bij qobuz al was het maar vanuit morele overwegingen.