10.6 C
Haarlem
woensdag, mei 31, 2023
Home Hi-Fi Accessoires AudioQuest presenteert JitterBug FMJ

AudioQuest presenteert JitterBug FMJ

1
AudioQuest presenteert JitterBug FMJ

AudioQuest brengt een nieuw USB-filter uit dat zowel data als spanningsruis onder handen moet nemen. En dat alles voor een prettige prijs.

Het zal voor iedereen die ook maar een beetje technisch onderlegd is, geen al te grote verrassing zijn dat de gemiddelde USB-aansluiting op de al even gemiddelde pc of notebook een tamelijk vervuild signaal aflevert. HF-ruis en andere storingen zorgen voor mogelijke verminking van een digitaal overgedragen audio-signaal. De AudioQuest JitterBug FMJ komt daarom best van pas. Het maar €59 kostende kleinood sluit u aan op de bron (bijvoorbeeld die genoemde notebook) en aan de andere kant prikt u er een DAC’je in. Vanaf dat moment moet het gedaan zijn met ruis en andere storingen.

Metaal

Overigens, mocht u zich afvragen waar FMJ voor staat, dan hebben we het antwoord voor u: Full Metal Jacket. Ofwel een volledig in een metalen behuizing ingebouwde dongle. Vanzelfsprekend werkt de JitterBug FMJ prima met de ook door AudioQuest geproduceerde DragonFly (leverbaar in verschillende uitvoeringen) USB-DAC. Wat de combinatie dan weer bij uitstek geschikt maakt voor mobiel gebruik. Overigens is de JitterBug waarschijnlijk ‘t meest interessant voor de DragonFly Black en Red, de nieuwere Cobalt bevat al (een deel van de) schakeling uit de JitterBug. Toch geldt ook hier dat u met de losse versie mogelijk nog net weer wat meer effect realiseert, kwestie van uitproberen dus.

De JitterBug FMJ is op moment van schrijven nog niet terug te vinden op de site van Audioquest zelve, maar wel al hier bij HifiKlubben (en voor een scherpere prijs zelfs)