AURALiC ALTAIR G2.1 Digitale Audio Streamer

3
AURALiC

AURALiC heeft de ALTAIR G2.1 uitgebracht, een audiostreamer die met zowel digitale als analoge bronnen overweg kan en volgens de fabrikant ‘een meeslepend, dynamisch geluid levert voor de veeleisende audioliefhebber’.

De AURALiC ALTAIR G2.1 biedt, net als zijn tegenhanger G1, elke functie en elk kenmerk van AURALiC, maar dan in één compacte, ultra-stille behuizing conform de G2.1 ?loso?e, zo meldt de fabrikant: ‘Als product uit de G2.1 serie is de ALTAIR G2.1 voorzien van functies en kenmerken die ervoor zorgen dat zijn prestaties als “next-level” gelden, en dat hij als stand-alone voorversterker gebruikt kan worden. De ingebouwde analoge volumeregeling is gebaseerd op een weerstandsnetwerk, net als die in de VEGA G2.1. Dit zorgt voor een extreem ruisvrij signaal, ongeacht de gebruikte ingang. De klasse-A Orfeo uitgangsmodules zorgen voor een signaal met een ultralaag ruis- en vervormingsniveau in het analoge domein. De Altair G2.1 beschikt ook over twee afzonderlijke, volledig analoge ingangen. Deze omzeilen het digitale systeem volledig en houden het signaal van ingang tot uitgang zuiver analoog. De eerste is een analoge ingang op lijnniveau met een Home Cinema Bypass functie. De tweede is een in eigen huis ontworpen moving-magnet phonotrap, een elegante oplossing voor de directe en ruisvrije aansluiting van een platenspeler’.

Next-Level Processorkracht

‘Gezien de hoge eisen die aan de werking van de ALTAIR G2.1 worden gesteld, was de keuze van de processor eenvoudig. De ALTAIR G2.1 maakt gebruik van het krachtigste Tesla platform, dat meer dan genoeg reserve heeft om alle eigenschappen en functies van een AURALiC component aan te kunnen. En ten slotte leveren dubbele Femto Clocks uiterst nauwkeurig getimede signalen, waardoor de daarmee gepaard gaande jitter sterk wordt verminderd. De ALTAIR G2.1 kan bediend worden met de Lightning DS (op Apple iOS apparaten), is daarnaast te gebruiken met andere op OpenHome gebaseerde besturingssoftware, en is ook Roon-ready. De ALTAIR G2.1 kan een groeiend aantal streamingdiensten leveren, zoals Qobuz, Tidal, en Spotify Connect, met meer in het vooruitzicht’ aldus AURALiC.

Pure G2.1 Prestaties

De fysieke constructie van de ALTAIR G2.1 bestaat, net als bij alle G2.1 producten, uit het Unity Chassis II, een volgens de makers ‘?uisterstille aluminium behuizing met daarin een zeer doeltre?ende koperen sub-behuizing die de geavanceerde inwendige elektronica beschermt tegen storingen van buitenaf. Het geheel is gemonteerd op een massieve aluminium sokkel op ontkoppelde voeten met zes veren, wat zorgt voor sublieme muzikale prestaties’. De winkelprijs van de AURALiC ALTAIR G2.1 bedraagt in de EU €4999, leverbaar vanaf juni dit jaar.

3 REACTIES