19 C
Haarlem
dinsdag, juni 6, 2023
Home Streaming Audio Streaming Spotify begint met virtuele concerten

Spotify begint met virtuele concerten

0
Spotify begint met virtuele concerten

Het is voorlopig nog altijd een erg risky business om grootschalige concerten als vanouds te organiseren, vandaar dat Spotify dat nu online gaat doen.

Hoewel bij velen het hart alweer sneller begint te kloppen na de versoepelingen van de Covid-restricties zijn we nog ver verwijderd van normaal, zo snapt ook Spotify. Echt grootschalige concerten zitten er in het overgrote deel van de wereld nog lang niet in. Zolang er niet veel meer gevaccineerden zijn, zal het virus voort blijven woekeren, daarbij dankbaar gebruik makend van grootschalige samenscholingen. Dus waarom het risico lopen? Spotify biedt vanaf 27 mei – morgen dus – diverse live concerten als stream aan.

Live en toch niet live

Het idee is simpel: u koopt een ‘toegangskaartje’ a $15 dollar. Daarbij kiest u een tijdslot, gebaseerd op de regio. Er worden diverse concerten voor de verschillende tijdzones gegeven, zodat er voor iedereen wel een praktisch moment om te kijken. Nu is er wel iets geks aan de hand: de concerten worden door Spotify live genoemd, maar in de FAQ lezen we dat het om eerder gemaakte opnamen gaat die ‘live’ worden gestreamd. Met andere woorden: het gaat om een eenmalig event, maar écht live is het helaas allemaal niet. Wat betekent dat enige vorm van interactie dus niet mogelijk is. Ook pauzeren, terugspoelen of later nog eens kijken kan niet. Wat dat betreft zijn het dus unieke eenmalige ervaringen, net als een real life-concert. Het idee is in ieder geval leuk, en de ‘toegangsprijs’ is prima. Wel geldt dat u een Spotify-account moet hebben, dat mag er ook eentje voor de gratis dienst zijn.