Vertere Acoustics presenteert nieuwe motordrive

0
Vertere Acoustics

Vertere Acoustics heeft een nieuwe generatie draaitafel-aansturing uitgebracht, een ‘digitaal’ exemplaar deze keer.

De nieuwe Vertere Acoustics Tempo is een regelunit voor het aansturen van een draaitafel-motor. De Tempo beschikt over een microprocessor die gebruikt wordt om de benodigde sinus- en cosinus golfvormen op te wekken. Deze worden vervolgens door een DAC omgezet naar analoge spanningen. Een tweetal brugversterkers zorgt voor voldoende vermogen om uiteindelijk de motor mee aan te sturen. U koppelt de Tempo via een 7-pins connector. Aan de voorkant van het apparaat treft u een mode- annex snelheidschakelaar aan. Deze beschikt over drie programmeerbare opties, wat snel schakelen tussen bijvoorbeeld 33 en 45 toeren per minuut mogelijk maakt.

Zorgvuldig geselecteerde onderdelen

Vertere Acoustics wijst op de zorgvuldige samenstelling van het geheel. Er is onder andere gekozen voor een vergulde printplaat, vier afzonderlijke voedingspunten die elk een afzonderlijk deel van de schakeling van spanning voorzien en Pulse-R bekabeling en een D-Fi LED voedingskanel. Die laatstgenoemde – bedoeld voor de aansturing van de motor – moet helpen ruis en vervorming te verminderen. Het digitale deel van de Vertere Acoustics Tempo is dubbel afgeschermd (eerst koper en dan roestvrijstaal). De Tempo is bedacht voor gebruik in combinatie met de SG-1 en RG-1 draaitafels. U betaalt voor de regelaar een bedrag van €3598.